Nor-fishing-arrangementet i 2014. Foto: Pressefoto

Fra tirsdag til fredag denne uka skal flere vesterålsbedrifter vise frem sine produkter og fortelle om sin forskning under fiskerimessa Nor-Fishing, som arrangeres i Trondheim annethvert år.

– Viktig møtested

Siden 1960 har Nor-Fishing vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen, og den er i dag en av verdens ledende messer for fiskeri-teknologi, ifølge messa sin nettside.

De siste årene har Nor-Fishing samlet rundt 15.000 besøkende fra opptil 50 nasjoner. Arrangørene omtaler selv Nor-fishing som fiskerinæringens viktigste møteplass.

– Det blir mange presentasjoner av produkter, forskning og utvikling som er interessant for de besøkende, sier prosjektleder Viggo Johnsen i Fiskeriparken AS.

Les også: Vesterålinger på fiskerimessa (fra 2014)

Kokk med til Trondheim

Vesterålsselskapet har koordineringsansvar for Nordland under messa i Trondheim.

– Vårt ansvar har gått på å rekruttere bedrifter i Nordland til messa, og under arrangementet skal vi sørge for å bygge en stand ved hjelp av eksterne entreprenører. Også skal vi selvfølgelig drifte hele standen i løpet av arrangementet, sier Johnsen.

Les også: Sterk vekst i Havfisk

Flere fra Vesterålen

Den tidligere Bø-ordføreren sier at paraplystanden Arena Nordland  vil huse totalt 19 bedrifter fra Nordland. Tre bedrifter holder til i Vesterålen: SMV Hydraulic AS, J. M. Nilsen Fisk AS og Fiskeriparken.

– Ellers har mange bedrifter egen stand, blant andre Melbo Systems AS.

– Vi har også et eget kjøkken, hvor kokk Ringo Haupt står for maten, sier Johnsen.

Fiskeriparken skal i tillegg til å ha ansvar for selve standen ha et eget arrangement på onsdag.

Fiskeriminister Per Sandberg vil også være til stede på messa.

Halvars matspalte: – Hvorfor hater folk markrell? Det er en fantastisk god matfisk!

FIKSER MAT: Ringo Haupt, mannen bak restaurantene Ekspedisjonen i Nyksund og på Sortland, skal servere mat på messa i Trondheim denne uka. Foto: Thor Anders Angelsen