Ragna Neraal, Aurora Sæverud og Hanna Sofie Abelsen har vært tre av de fem sommervikarene som har fått bryne seg på lokaljournalistikken i Vesterålen i løpet av sommeren.

Ragna forteller at det har vært en morsom sommer, og synes det er vanskelig å trekke frem bare én ting.

– Jeg har fått lære masse om den vakre regionen, om lokalpolitikk og -journalistikk. Kollegaene har vært støttende, dyktige og alltid festlige. Det har rett og slett vært en herlig sommer i nord, sier hun.

Saken hun skrev om Sigrid Szetu i Nyksund-aterlier, kommer til å stå frem som det mest minneverdige.

– Arbeidet, og tankene hennes om hva som egentlig gjør kunsten skjønn, løftet meg opp. Nå får jeg varsel fra Finn.no hver gang hus i Nyksund legges ut til salgs. Bare for å holde meg orientert selvfølgelig, hehe.

En lærerik sommer

Aurora trekker frem at hun har fått skrive mye om det som interesserer henne, samtidig som hun har lært masse nytt.

Likevel er det kollegaene hun kommer til å savne mest.

– Her er det både fart og spenning, så absolutt. Det blir trist å slutte og gå tilbake til studier nå. Men hvem vet ... kanskje jeg kan komme tilbake neste sommer, sier hun.

– Hvilken sak har vært den mest minneverdige?

– Jeg ante ikke at molta kom til å skape så stort engasjement, så det tror jeg er de sakene jeg kommer til å huske best.

– Vi journalister er avhengige av folk for å gjøre jobben vår. Klart det er på godt og vondt, men for det meste er det skikkelig hyggelig. Når sommeren er over reiser jeg fra kildene jeg har vært så heldig å møte underveis – veldig flotte folk som er rause med tid, humør, meninger, engasjement, erfaringer og kunnskap. Det syns jeg er trist.

Hanna forteller at sommeren har vært lærerik, innholdsrik og spennende.

– Jeg tar med meg mange gode minner og erfaringer videre. Saken jeg kommer til å huske best er fra da jeg dekte Huinndagan i juli, det var både lærerikt og morsomt, sier hun.