Kiilgården på Andenes ble torsdag solgt for 4,7 millioner kroner etter en budkrig over flere dager.

VOL har over flere saker denne uken skrevet at det var kommet inn flere bud på Kiilgården. Et på 1 million kroner, der budgiver i tillegg til kjøpesummen forpliktet seg til så raskt som mulig å igangsette utvendig og annen istandsetting for beløp inntil fire millioner kroner. Det andre budet som kom var på 1,2 millioner kroner, uten noen forpliktelser.

Avslo bud på 2,7 millioner

Den første budgiveren økte tirsdag sitt bud til 1,5 millioner kroner. Dette budet ble fulgt opp av et nytt bud på 1,8 millioner kroner uten forpliktelser.

Den første budgiveren la da inn et bud på 2,7 millioner kroner med frist til klokken 16.00 samme dag. Dette budet ble avslått av selger, som er avviklingsstyret for Kiilgården stiftelse.

– Det er avslått fordi selger ikke har mulighet til å avholde styremøte før i morgen kveld. Det er tidligere bed om at bud skal ha minimum en ukes frist, for at selger skal ha tid til å områ seg og avvikle styremøte før aksept, skrev eiendomsmegler Anniken Elea Andreassen i en melding til budgiverne tirsdag ettermiddag.

Mange bud onsdag og torsdag

Onsdag ble det fart i budrunden. Først la første budgiver inn et bud på 2,7 millioner kroner med frist til torsdag klokken 12.

Senere på dagen kom et bud på 3 millioner kroner med samme frist. Dette ble fulgt opp av første budgiver, som la inn et bud på 3,3 millioner kroner.

Torsdag formiddag kom det inn et bud på 3,5 millioner kroner med frist til klokka 12.15 samme dag. Dette ble fulgt opp av første budgiver, som økte sitt bud til 3,7 millioner kroner, med frist til klokken 13 torsdag.

Like før fristen gikk ut kom det et nytt bud på 3,8 millioner kroner med frist til 13.49.

Minutter senere la første budgiver inn et bud på 4 millioner kroner med frist til til klokken 14. torsdag.

Senere kom det inn et bud på 4,1 millioner kroner før det så kom inn bud på 4,3 og 4,5 millioner kroner. Siste bud var på 4,7 millioner kroner med frist til 16:00. Dette ble godkjent. Dette budet hadde med seg at kjøper også så raskt som mulig skulle sette i stand Kiilgården til en sum av opptil 4 millioner kroner.

Fire grupperinger på visning

Megler i Eiendomsmegler 1 Anniken Elea Andreassen har tidligere uttalt til VOL at både lokale, folk utenfra med tilknytning til Andøy og folk utenfra, uten tilknytning har vist interesse for bygget.

– Det var folk fra fire ulike grupperinger på visningen vi holdt, fortalte hun til Andøyposten forrige uke.

Kiilgården ble lagt ut for salg med en prisantydning på 2,6 millioner kroner.

Tre med i budrunden

Totalt var det tre budgivere med i budrunden opplyser Andreassen til VOL.

Hun vil ikke uttale seg om de to andre budgiverne var lokale, eller folk utenfra.