Sortland har sett luftige hotellplaner komme og gå - men denne gangen virker det som flere av de planlagte prosjektene i byen, faktisk kan bli realisert.

Tidligere i mars kom beskjeden om at Kulturfabrikken Eiendom har inngått opsjonsavtale med en aktør om bygging og drift av hotell på tomta ved Kulturfabrikken.

Få detaljer er kjent foreløpig, men etter det VOL kjenner til, er realisering av avtalen avhengig av en rekke forhold, blant annet at det faktisk kommer på plass gjestehavn i Torghuken.

Håper å lande

Johnsen Eiendom har hittil lansert den mest vidløftige planen. Der de andre hotellutbyggingene foreløpig ikke er definert, heller ikke i konsept - utover at hotellet Ulriksen ønsker å bygge, er et såkalt "Smarthotel", et budsjetthotell med et minimum av fasiliteter, har Johnsen Eiendom og Norconsult lagt fram detaljerte planer om hva de ser for seg.

De ønsker å bygge et høyhus med minst 150 rom, som skal bli et signalbygg i Sortland. De har interessenter for hotellet, og er i forhandlinger.

– Vi er i forhandlinger fram og tilbake med spesielt én aktør. Forhandlingene  går nok ut april måned, det er ganske mye som skal på plass. Det er de vanlige tingene som diskuteres, sier daglig leder Jan-Eirik Johnsen i Johnsen Eiendom.

– Påvirker ikke

Ifølge Johnsen påvirker det ikke forhandlingene og planene at Kulturfabrikken Eiendom nå har inngått opsjonsavtale.

– Det har ingen betydning. Vi kjører vårt løp uansett.

Hotellsjef Harald Mical Jakobsen ved Sortland hotell, mener derimot at planene er mildt sagt ambisiøse.

– Om de klarer å regne det inn, så er det marked. Men, det krever en enorm trafikkvekst om det skulle komme ett eller flere hoteller. Jeg ser på det som vanskelig å bygge (bare, red. anm.) ett hotell med 120 rom i dagens marked, sa han til VOL tidligere i mars.