Sortland tapte søndag ettermiddag 0-2 for Harstad.

Les referat fra kampen her.

Under i første spilleminutt

1-0 kom allerede etter 30 sekunder. HIL gikk rett i angrep. Henrik Kjelseth og Thomas Windstad kombinerte på venstresiden før Kjelseth la 45 grader ut til Truls Torblå, som knallet ballen i krysset fra 17 meter.

Hjemmelaget var det beste laget de første 35 minuttene, før Sortland tok over i de siste ti minuttene før pause, uten å skape det helt store.

Dårlig start også etter pausen

Drøye ti minutter ut i andre omgang kom nok et Harstad-mål. Thomas Windstad og innbytter Christian Ellefsen kombinerte, før førstnevnte satte ballen ned i hjørnet til høyre for Sortlands keeper.

Bortelaget forsøkte å få en redusering, men skapte heller ikke særlig store sjanser utover i andre omgang. Nærmest kom de mot slutten av omgangen, med et farlig skudd fra Marius Jørgensen og et skudd i stolpen kvarteret før slutt.

Med 2-0-seier ligger Harstad nå tre poeng foran Sortland på tabellen.

Skjønner ikke hvordan det var mulig

Ingar Angell Nicolaysen spilte hele kampen for Sortland og er skuffet over den dårlige starten.

– Kampen ble preget av at vi slapp inn mål etter bare 30 sekunder. Det var en kollektiv svikt fra starten av.

– Var dere ikke helt påskrudd fra start?

– Det er rart, for jeg føler vi var påskrudd til kampstart og hadde hatt en god oppvarming. Også er det plutselig sju-åtte mann som bare står passive når dommeren blåser igang kampen. Det forstår jeg ikke, sier Nicolaysen.

– Tungt psykisk

Han mener Harstad var best de første 25 minuttene.

– Så begynner vi å ha ballen mer og kommer til en del innlegg, men vi klarte ikke å skape de helt store sjansene. Samtidig har heller ikke HIL flust med sjanser.

I pausen ble Sortland-spillerne enig om å snu kampen.

– Men så får de et nytt tidlig mål i andre omgang. Da er det tungt psykisk. Jeg vil ikke si at vi ga opp, men vi fikk en ny trå start på omgangen, som preger oss. Totalt kommer vi til én eller to ordentlige målsjanser i kampen. Andre omgang er noe av det svakere vi har vært denne sesongen, mener Nicolaysen.

Debutant for Sortland

Drøye 20 minutter før slutt måtte midtstopper Toms Mezs ut med skade.

– Det var nok bare en liten strekk. Jeg tror ikke det var veldig alvorlig, og jeg regner med han er klar til neste kamp, sier Nicolaysen.

Inn for Mezs kom debutant og 2000-modell Simon Lind Sande. Nicolaysen synes unggutten gjorde det greit i sin første A-lagskamp.

– Å erstatte Toms når man ligger under borte mot Harstad, er ikke den enkleste debuten. Han kom oppe i noen småekle situasjoner, men jeg synes Simon gjorde det bra. Han er en lovende stopper, som jeg tror Sortland får god bruk i årene fremover.

Tromsø 2 neste

Sortlands neste kamp er hjemme i Blåbyhallen på selveste valgdagen, 11. september. Motstander er Tromsø 2, som ligger nest sist i avdelingen.

– Tromsø 2 er et bunnlag, og det er en kamp vi bør vinne, nesten uansett hva slags lag de kommer med. Vi skal reise kjerringa etter to tap, men da er vi nødt til å prestere bedre enn vi gjorde i dag, slår Nicolaysen fast.

Til den kampen har Sortland en ny spiss klar, den latviske toppspilleren Kaspar Svarups, som har trent med laget de tre siste ukene.

– Han er en veldig spennende spiller, som jeg tror blir veldig bra for oss. Jeg håper folk møter opp i Blåbyhallen neste mandag for å se på ham. Han har ferdigheter som jeg tror man ikke har sett på Sortland på veldig lang tid.

Sortlands lag mot Harstad

Startoppstilling:

 • 1 Jevgenijs Sazonovs

 • 2 Toms Mezs

 • 3 Per Eirik Karlsen

 • 6 Erlend Berg Farstad

 • 7 Anders Jørgensen

 • 8 Marius Jørgensen (kaptein)

 • 11 Frank Hugo Poulsen

 • 13 Michael Girmay Elias

 • 17 Ingar Angell Nicolaysen

 • 20 Karl-Christian Bakkan Karlsen

 • 24 Isak Freyr Svendsen

Innbyttere:

 • 4 Simon Lind Sande (inn for Toms Mezs etter 72 min.)

 • 10 Fredrik Stoltz (inn for Fredrik Stoltz etter 85 min.)

 • 15 Adrian Ibrahim Øyan (inn for Karl-Christian Bakkan Karlsen etter 72 min.)

 • 19 Mathias Thomassen Gjertsen

 • 22 Sondre Nordgaard Meløe