Torsdag sa formannskapet i Sortland ja til å tillate en endring i byplanen som fører til at Karma-gruppen kan bringe Biltema til Sortland.

– Vi har en intensjonsavtale med dem. Avtalen blir juridisk bindende når begge parter skirver under en leieavtale. Når kommunen har gjort seg ferdig og sagt endelig ja, skal bygget ut på anbud. Når det er gjort vil en leieavtale med Biltema signeres, sier daglig leder i Karma-Gruppen, Einar Mårstad.

Han håper at alt dette kan skje innen to år.

– Vi har en intensjon om å få dette til innen to år. Biltema er veldig lysten på at dette skal skje så raskt som overhode mulig, sier han.

Les også: Vil bygge Biltema-butikk på Sortland

Eget bygg

Prosjektet, som skal ligge like nord for brohodet ved Sortlandsbrua på Sortlandssida, vil være todelt. Den ene delen gjelder Toyota Nordvik, som har allerede har bygg på plassen. De vil bygge ut sine lokaler på området.

– Vi håper å ha spaden i jorda der innen mars neste år, sier Mårstad.

Biltema vil få et eget bygg rett ved siden av.

– Det blir et eget bygg som kanskje bygges sammen med Toyota-bygget skilt av en brannvegg. Men det blir på mange måter et eget, adskilt bygg, sier Mårstad.

Skryt til administrasjonen

Mårstad skryter uhemmet av prosessen opp mot kommunen så langt.

– Vi prøver å få nyetableringer til Sortland og dette er vel den første på flere år, sier han og fortsetter.

– Jeg må få lov å skryte av den velviljen, profesjonaliteten og hurtigheten administrasjon og politikere har vist i denne saken. Det viser at det er vilje for å få noe til og det setter vi veldig stor pris på.

Ifølge Mårstad var det kun tomta nord for bruhodet som var aktuell.

– For de var det kun denne tomta de var villig til å legge butikk til. Derfor er vi veldig glad at vi fikk ordnet dette og at det ser ut til å gå i orden.

Saken, som ble godkjent i formannskapet på torsdag, skal nå ut på høring i tre uker før administrasjonen hendler den videre.