Paret satser for fullt på den neste milepælen i satsinga på den populære campingplassen ved kanten av Bleiksstranda.

– Det har vært et langt lerret å bleke. Vi startet arbeidet med å få realisert servicebygget så langt tilbake som i 2013. Flere forhold har tatt tid. Men det er glemt nå. Vi er i gang, og vi fikk tommelen opp fra Innovasjon Norge, som støtter prosjektet med 600.000 kroner. Det var av avgjørende betydning, sier Randi og Ronald.

Viktig delfinansiering

De to sier Innovasjon Norges bidrag gjorde det mulig å realisere det viktige løftet for campingplassen.

– Prosjektet har en kostnadsramme på cirka tre millioner kroner. Hadde vi måttet lånefinansiere hele beløpet, er det tvilsomt at dette hadde blitt realisert. Så støtten fra Innovasjon Norge var avgjørende, sier de.

Rekordsommer

Ronald og Randi tror turiststrømmen til Andøya vil fortsette å øke, og forteller om tidenes beste sesongstart.

– Det har vært en vedvarende tendens over flere år, at rekordene står for fall. Sommeren i år bekrefter det. Vi har hatt veldig mye å gjøre, og det startet allerede i april. Utlendinger dominerer i sommersesongen, men det er også mange regionale gjester. Det synes vi er kjempehyggelig, og det at folk anbefaler oss til venner og kjente, er det beste beviset på at de trives hos oss, sier de to.

Det at Andfjordferga går for fullt, gir betydelig trafikkøkning.

– Ja, det er veldig merkbart. Når fergesesongen er i gang, er det et helt annet trykk i pågangen, så det er ingen tvil om at ferga er veldig viktig for reiselivet i Andøy, sier de to.

Kvalitet til gjestene

Det nye servicebygget ser de frem til å ta i bruk.

– Vi hadde håpet å ha det klart til årets sesong, men det rekker vi ikke. Men til neste år kan vi tilby gjestene våre et utvidet tilbud, og det ser vi veldig frem til. Da kan det bli mulig å tilby endel varer og tjenester til gjestene, som også får bedre fasiliteter. Det vil nok medføre at flere tilbringer mer tid her. Det er Ottar Bergersen som har utført grunnarbeidene, og KKE skal støpe. Så skal jeg og lokale håndverkere sette opp bygget, forteller Ronald.