Tore Willassen i NHO Reiseliv Vesterålen maner nå Hadsel-politikerne til å komme i gang med vernebygget rundt Finnmarken.

– Stat og fylke har kommet med sin del, så la oss bruke de pengene vi har for å i alle fall få opp råbygget og stoppe forfallet av Finnmarken som øker år for år. Det er åpenbart at en ny vinter med vær og vind vil tære ytterligere på båten og øke vedlikeholdsbehovet betraktelig, mener Willassen.

– Løfter hele Vesterålen

Han mener museet formidler en stolt lokalhistorie og er en attraksjon som ikke bare reiselivsbedrifter i Hadsel nyter godt av.

– Det løfter hele Vesterålen, Nord-Norge og Norge som destinasjon. Vi vet hvor viktig denne attraksjonen er for å få besøkstallene opp i Vesterålen. Turister kommer helt fra New Zealand for å oppleve Hurtigrutemuseet, og mange europeere kommer tilbake år etter år.

– Kan forsvinne som havn

Han frykter også at det vil ha betydning for en fremtidig restrukturering av anløpshavner for Hurtigruten om ikke et vernebygg kommer på plass.

– Legger man dette prosjektet på is, er det slett ikke sikkert at Stokmarknes vil være en del av en fremtidig seilingsrute, uttaler Willassen.

Hadde møte onsdag

Hadsel kommune, Museum Nord og Hurtigrutemuseet hadde onsdag et møte om vernebygget for Finnmarken på Stokmarknes.

– Det var et godt møte, men jeg ønsker ikke å si noe om innholdet i møtet før jeg orienterer formannskapet torsdag, sier Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik.