Ordføreren i Øksnes har fått bekreftet at Cermaq kan møte Øksnes kommune på Gardermoen, fredag 02.mars. I forkant har formannskapet hatt et lukket møte, der man har lagt en strategi for arbeidet videre med Cermaq.

Fokus på arbeidsplasser

– Det jeg kan si er at vårt hovedfokus er arbeidsplasser og det vil vi fortsatt kommunisere til Cermaq, sier Karianne Bråthen som ikke kan si noe mer om strategi.

– Bakgrunnen for møtet er brevet vi sendte til Yo Sato, styreleder for Cernaq Gruop, og det er det som gjør at vi får møte Geir Molvik, sier Bråthen.

Opprinnelig skulle Øksnes kommune møte Molvik i januar, der han uteble.

– Det var det møtet vi egentlig skulle ha 25. januar med Geir Molvik og de andre fra styret, men så kom de ikke ikke de, det var kun en ansatte representant som kom, sier hun.

– Derfor sendte vi et brev der vi kritiserte at vi ikke fikk møte styret, at vi er misfornøyd med det, sier Bråthen som skal ha et to timers møte med Molvik.

Håper på gehør

– Hva slags forventninger har du til møtet, tror du Geir Molvik vil lytte til budskapet fra Øksnes?

– Jeg håper i alle fall det, Cermaq har vært en stor og viktig aktør for Øksnes kommune. Og vi er forferdelig lei oss for at de forlater. Jeg håper han tar til seg budskapet, sier Bråthen.

– For oss handler dette om arbeidsplasser, vi mista 40 arbeidsplasser i en kommune der vi har relativt høy arbeidsledighet fra før av. For oss er dette viktig, så det budskapet håper jeg han tar, sier Bråthen.

Uansett hva som blir utfallet av møtet, vil kommunen fortsette å følge opp saken.

– Når jeg kommer hjem igjen skal vi diskutere hva vi skal gjøre med bakgrunn i den informasjonen jeg har fått i møtet. Så vi vil følge dette opp også i ettertid.