Årets unge kokk blir kåret i 18. september i Stavanger, der fire kandidater fra henholdsvis Stavanger, Trondheim, Oslo og Lofoten er nominert.

Og fra sistnevnte sted er det altså 24 år gamle Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg som er kandidaten.

En jury fra Bocuse-akademiet har pekt ut de fire unge kokkene. Konkurransen som finner sted samme dag som kåringen av Årets kokk, retter seg mot kokker under 25 år.

Mymint ble riktignok kåret til Årets unge kokk i tidligere i år, men da var det i regi av Norske kokkers landsforening.

Mymint, som jobber ved Thon Hotell Lofoten begynner å bli meritert i faget, sin unge alder til tross. Hun har sølv fra Årets unge kokk i 2021, sølv i NM i kokkekunst, og har de siste to årene vært en del av det norske kokkelandslaget.

– Jeg ønsker å utvikle meg i faget og elsker å utfordre meg selv. Jeg har lyst til å stå frem som et forbilde for unge kvinnelige kokker og vise at man må tørre å satse på sitt talent, og ikke minst vise hva jeg kan, står det å lese i nomineringen hos bocusedornorge.no

Årets kokk og Årets unge kokk arrangeres i et samarbeid med Stiftelsen Norsk Gastronomis partnere i privat næringsliv, samt Stavanger kommune og Rogaland Fylkeskommune.