Torsdag kveld begynte det å brenne i et bolighus på Vea i Bø. Til tross for at brannmannskapene var på plass etter bare fire minutter, klarte de ikke berge huset, som var nedbrent etter kort tid.

Natt til lørdag måtte nødetatene i kommunen på nytt rykke ut, da et bolighus like ved nedkjøringen til Kråkberget sto i full fyr. Også her var det nærmest bare grunnmuren som sto igjen dagen etter.

I begge tilfellene befant det seg personer i boligene, men disse kom seg uskadd ut.

Gjør undersøkelser fredag

Lensmann i Bø, Leif Halland, sier til VOL at de er i gang med den taktiske etterforskningen, og har foretatt vitneavhør, men at de ikke har vært på brannstedene enda.

– Branngruppen skal til åstedet på Vea førstkommende fredag. I samme runde vil vi også dra innom det andre, sier Halland.

Branngruppen består av politiet, representanter fra det lokale el-tilsynet og personell fra brannvesenet, og er et team som tar av seg den tekniske etterforskningen. De har en krevende jobb foran seg.

– Jo mer det er igjen på et brannsted, jo bedre er det for en teknisk etterforskning. Det er aldri lett når det er snakk om så omfattende skader, sier lensmannen, og legger til at det er viktig både for politiet og de berørte å få oppklart brannene.

Fjerde brannen på kort tid

Boligbrannen natt til lørdag var den fjerde i Bø på fire måneder.

I tillegg til de to tilfellene sist uke, ble et hus totalskadd i brann i Auvåg 1. januar. 20. mars skjedde det samme i Guvåg-området.

Halland sier at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det er en sammenheng mellom de fire brannene.

– De to siste brannene kan vi ikke si noe om før branngruppen har vært der, men de to første brannnene har vi utelukket at har noe med hverandre å gjøre, sier han.