Den siste uken har heissjakten og trappehuset til leilighetsbygget kommet på plass, og andværingene begynner å få et inntrykk av størrelsen på det nye leilighetsbygget.

Stålkonstruksjon

– Det som kommer på plass nå er stålkonstruksjonen til garasjeanlegget i 1. etasje og trappehuset og heissjakten, sier styreleder Rune Rydningen. Han forklarer at stålkonstruksjonen blir fundament for modulene med selve leilighetene.

– Arbeidet med stålkonstruksjonen vil pågå ut februar, sier Rydningen.

Ferdige moduler

I månedsskiftet kommer resten av leilighetsbygget til Andenes som ferdige moduler.

– Da vil det gå rimelig kort tid fra de ankommer til bygget er reist. Byggesettet er ferdigstilt på forhånd, så vi trenger bare å engasjere lokale bedrifter på rør og elektriske installasjoner. Alt det andre er klart når bygningen settes opp, sier Rydningen. Etter at modulene er på plass vil det gå en del tid til sammenføying av bygget, bygging av balkonger og gangveier.

– Etter planen skal leilighetene være klare til overlevering i midten av juli, sier han.

Fortsatt mulig å kjøpe

Det blir totalt 10 leiligheter i bygget, og kvadratmeterprisen er på 36.000 kroner. Rydningen har tidligere opplyst til Andøyposten at det blir en pris på litt i under kant av tre millioner for de fire minste leilighetene på 82 kvadratmeter, og 3.665.000 kroner for de fire neste på 101 kvadratmeter. Det er også to litt større leiligheter på henholdsvis 120 og 160 kvadratmeter.

– Per i dag har vi to leiligheter igjen, så det er fortsatt mulig å få kjøpt seg en, sier Rydningen. Han har tidligere opplyst til Andøyposten at de som allerede har kjøpt leiligheter i prosjektet stort sett er godt etablerte folk, men ikke bare pensjonister.

– Folk vil ha det enklere, og slippe vedlikehold på hus og alt slikt. Det er den veien utviklingen går alle steder, sier Rydningen.