– Jeg syns for det første det er forferdelig trist. På ganske kort tid etablerte vi gode relasjoner, sier gallerist ved Galleri Jennestad, Kåre Bjørn Kongsnes.

Han forteller at han de siste ukene har jobbet med en ny Pushwagner-utstilling i regi av Galleri Jennestad i Tromsø, men at han er usikker hva som skjer med den nå.

Pushwagner utenfor Galleri Jennestad sommeren 2016.

Var selv syk

Samtidig minnes han godt sommeren 2016 da Pushwagner var tilstede på sin første, og siste, utstilling i Vesterålen.

– Jeg var selv syk under åpningen, men fikk lov av legene å dra fra sykehuset for å treffe han på Jennestad før han skulle reise videre. Det var et flott møte, minnes Kongsnes.

Kongsns husker også møtet mellom Pushwagner og barnebarnet til Kongsnes, Kasper, som var hjertelig og godt.

Kunsteren poserer sammen med en ung fan, Kasper Stang Kongsnes. Foto: Vidar Eliassen

– Han var jo et annerledes menneske. Han kunne si til folk at «Nei, deg vil jeg ikke snakke med», mens han var hjertelig og varm med andre. Samtidig var han en unik og fantastisk kunstner, som har satt spor etter seg, sier Kongsnes og skryter uhemmet av kunsten.

– Kunsten talte for seg selv. Den var helt spesiell. Det ser vi på prisutviklingen på verkene hans også. Kunstverk som gikk for 13.000 for to år siden går nå for 40.000. Det er et kvalitetsstempel for verkene hans.

Forutså sin død?

Under besøket fikk Pushwagner god kontakt med Kongsnes sin sønn, Rune. Han sa til Rune den sommeren at han bare skulle leve i to år til. At han bare skulle bli 77 år. Nå døde han i dag, 77 år gammel. Det er spesielt å minnes i dag, sier Kongsnes.