I februar vedtok kommunestyret i Øksnes den omdiskuterte detaljreguleringsplanen for Kjærlighetshaugen på Myre.

Kun SV imot

Utbygger Atle Hansen ønsker å bygge sju leiliheter og småbåtanlegg i området, som ligger like ved innseilinga til Myre havn, og som er et av få friområder igjen langs sjøkanten på nordsiden av havna. Byggeprosjektet har vakt stort engasjement blant beboere i Vornes og Sandvikdalen/Sandvikbakken, som mener prosjektet vil frata det tettbygde området viktige friluftsarealer.

Politikerne etterkom imidlertid beboernes ønske om at prosjektet ikke kan påbegynnes før ny adkomstvei til området står ferdig.

I front mot byggeplanene, som kun SV gikk imot i kommunestyret, har naboene Per Erling Bjørkås og Veslemøy Brinchmann stått. De har nå hyret advokat, og har påklaget vedtaket som gir tommel opp til leilighetsprosjektet.

Klager på vedtaket

I et brev som har gått til kommunen fra advokat Bjørn Vidar Bråthen skrives det at vedtaket er i strid med gjeldende planverk for kommunen og for andre retningslinjer fra fylke og stat. De mener også det er gjort feil i saksbehandlingen.

Fristen for å klage på vedtaket gikk ut 17. mars, og advokaten ber om å få ettersende nærmere begrunnelse da han har fått kort tid til å gjennomgå saken og har hatt vanskeligheter med å finne alle sakens dokumenter.

Også nabo Jan Lind har klaget på vedtaket, med en begrunnelse om at utbyggingen vil føre til en privatisering av strandlinja og tap av friarealer til lek.

Bjørkås sier til VOL at han på nåværende tidspunkt ikke ønsker å kommentere saken. Det gjør heller ikke utbygger.