Les også: Lagmannsretten slakter voldteksdom

– Nå tenker jeg at jeg omsider har fått krav på den rettigheten jeg skulle hatt i tingretten. Der tingretten dømte til hans fordel med tanke på hva jeg hadde på meg av klær, at jeg inviterte han hjem, og hadde frivillig sex med han dagen før, hadde ingenting med saken og dommen å gjøre, sier hun.

Den fornærmede er fornøyd med aktor, Statsadvokat Erik Trhonæs sin innsats.

– Jeg har hele tiden ment at det ikke skulle dømmes til hans fordel. Dette la aktor frem med "kraftig stemme" og jeg synes han har gjort en formidabel jobb med å "renskrive" meg, ut fra hva som ble sagt i den første dommen.

Dømt til fengsel i tre år for voldtekt: Fikk strafferabatt på bakgrunn av å kunne forvente sex I en dom i Vesterålen Tingrett fikk en voldtektstiltalt strafferabatt på grunn av at retten mente han kunne ”forvente seksuell omgang” med fornærmede. Det får aktor i saken til å reagere. – Man skal kunne si nei

Hun forklarer at det å bli trodd og hørt var det viktigste i det rent prinsipielle i det å anke dommen fra tingretten.

– Nå har lagmannsretten knipset tingretten over fingrene og sagt klart fra at uansett hva som er skjedd i forkant så skal man alltid kunne si nei. Nå føler jeg at jeg er blitt behandlet med respekt og ikke dømt og sett ned på, som jeg følte jeg ble i tingretten.

Jusekspert reagerer på voldtektsdom: – Det er utelukkende gjerningsmannens handlinger man skal vurdere – Tøff tid

Hun sier at tiden mellom de to dommene har vært enormt tøff.

– Det er en enormt tøff prosess å gå gjennom en gang. Når man i tillegg må gå gjennom hele prosessen enda en gang for å få de rettighetene en hele tiden har hatt krav på, er det noe som er tungt å håndtere.

Hun er glad for at hun nå kan legge dette bak seg.

– Det er ei stund siden dette skjedde. Livet mitt har på mange måter stått på vent i mellomtiden. Jeg måtte først vente på rettssak nummer en, så vente på dom. Så måtte jeg vente på anken, vente på ny rettssak og igjen vente på dom. Det har gjort dette til en lang og tung prosess. Først nå føler jeg at jeg kan gå videre med livet mitt og legge dette bak meg, sier kvinnen.