Barnehagen og skolen på Innlandet ble stengt 25. mars.

Det skjedde etter at kommuneoverlegen i midten av februar vedtok å stenge bygget fordi det ikke lenger var mulig å garantere at byggets tilstand ikke ville utgjøre en helsefare for elevene.

I ei pressemelding opplyser nå Hadsel kommune at de har inngått avtale med UL Fram om leie av ungdomshuset på Hennes som midlertidig barnehage og skole.

Enn så lenge kan ikke ungdomshuset tas i bruk til dette formålet, og i påvente av dette holder altså barna og de ansatte til på Kvitnes gård. Det blir dermed ei slags midlertidig midlertid løsning.

Ungdomshuset må godkjennes først

– Tiltenkte tiltak i ungdomshuset må godkjennes av arbeidstilsynet og gjennomføres før vi kan flytte inn i bygget. Dette gjelder både snekkerarbeid, ventilasjon, utendørs med gjerder og porter, og brannkonsept, skriver kommunen.

Leiekontrakten med Kvitnes gård har i utgangspunktet en varighet ut dette barnehage- og skoleåret, men med mulighet for oppsigelse slik at de kan flytte inn i de midlertidige lokalene når de formelle kravene er innfridd.

– På Kvitnes gård skal det være tilnærmet ordinær undervisning og pedagogisk tilbud i barnehagen, men barna og elevene får også en unik mulighet til opplæring om økologisk landbruk, kunnskap om økologisk mat, opplæring om dyrevelferd med mer, skriver kommunen i pressemeldinga.

Oppvekstsjef Line J Pedersen har inntrykk av at ungene har det bra. Kommunen mener at det nå er viktig at både barn, elever og ansatte får ro til være der de er. Foto: Arkiv/Per Eivind Knudsen

Har inntrykk av at ungene har det bra

Oppvekstsjef Line J Pedersen ønsker å rette en stor takk til både foresatte, elever og ansatte for hyppig møtevirksomhet, og for å være løsningsorienterte.

– Jeg ønsker også takke styret i Ungdomslaget for å legge til rette at Hadsel kommune kan leie lokalene i perioden til ny barnehage og skole er på plass, sier hun.

Det viktigste nå er å sørge for at barna og elevene får et godt opplæringstilbud der de bor, ifølge henne.

– Jeg er glad for at vi får til dette gode samarbeidet med Kvitnes gård når vi jobber parallelt med både midlertidig og permanent barnehage- og skolebygg. Jeg har inntrykk av at ungene har det bra, og det er tross alt det viktigste, sier Pedersen.

Ber om ro

Kommunen påpeker at det har vært stor medieinteresse rundt skoletilbudet på Innlandet.

– Nå er det viktig at både barn, elever og ansatte får ro til være der de er, og at man får på plass et godkjent midlertidig lokale, avslutter de pressemeldinga.