15. juni forsvant Truls Johansen (23) på havet. Tre personer er pågrepet i forbindelse med saken. Lørdag skal et søk i regi av politiet foretas i området rund Hjellsandøya i Øksnes.

– Det er i nærheten av området der det ble gjort funn to dager etter at han forsvant. Dårlig vær mandag og tirsdag har gjort at vi ikke har fått gjennomført søk, men søket gjenopptas lørdag, sier politiets innsatsleder Jørn Karlsen.

Håper på funn

Karlsen avviser at det er aktuelt å gi opp søket etter Johansen.

– Nei, det er ikke aktuelt. Vi gir ikke opp. Vi vil gjøre strandsøk lørdag og søndag, og mandag vil vi ta i bruk båt til havsøk, sier han.

Det er altså planlagt minst tre nye søk i saken.

– Vi har tro på at vi kunn gjøre funn, og er fortsatt optimister. Det er planlagt tre søk nå. Vi håper vi kan finne noe i løpet av disse tre søkene, så får vi se hva vi gjør videre, sier han.

Karlsen har tidligere sagt til VOL at selv hvis man avslutter de offisielle søkene uten resultat, vil det fremdeles foregå overvåkning utover sommeren, i håp om å finne antatt omkomne Truls Johansen eller noe som kan knyttes til hans forsvinning.

Stor giverglede

I tillegg til de politiledede søkene, foregår det kontinuerlig sivile søk i regi av privatpersoner.

Det er folk som på eget initiativ søker i strandsonene eller ute på havet med båt.

Det blir også samlet inn penger til et minnefond for Truls Johansen. Pengene skal blant annet gå til å dekke utgifter etter søket. Da VOL omtalte status innsamlinga søndag, var det kommet inn over 600.000 kroner, og initiativtakerne håpet på en million kroner.

Trolig har dette beløpet økt betraktelig - blant annet ettersom bedrifter i regionen er bedt om å bidra.

Tre menn siktet

Johansen forsvant natt til 15. juni. Den natta ble tre menn plukket opp av redningsskøyta, to i én båt, en mann alene i en båt. Sistnevnte sa til redningsmannskapet at Truls Johansen også hadde vært i båten, men var falt på sjøen.

De fire hadde vært i festlig lag på Fiskeværet Skipnes da de la ut i båt på vei mot Myre. Begge båtene skal ha kjørt på skjær den aktuelle natta, og en av de siktede har forklart at det var i forsøket på å få båten av skjæret og i gang igjen, at Johansen falt på sjøen.

Tre menn er i etterkant av hendelsen siktet av politiet. De to mennene i den andre båten, er siktet for å ha hensatt / forlatt noen i en hjelpeløs tilstand, mens mannen som satt i samme båt som Truls Johansen er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt / forlatt noen i en hjelpeløs tilstand.

De sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.