Det sier styreformann Knut Roald Holmøy i Holmøy Holding AS, som sammen med Nordic Investment AS har lagt planer om å bygge nytt hotell på nabotomta til Kulturfabrikken på Sortland.

Som kjent har sortlandsselskapet bygget et signalbygg på Holmen, som er tegnet av Snøhetta.

– Dette er et av de spørsmålene vi skal se nærmere på, men først skal et analysearbeid gjennomføres. Om vi får innflytelse på hvordan hotellet blir seende ut, vet vi ikke, og vi ser heller ikke helt hvordan det vil bli, sier Knut Roald Holmøy til VOL. Samtidig er han opptatt av å respektere at utformingen av hotellet er noe som profesjonelle designere må ta ansvaret for.

Han ønsker foreløpig ikke å kommentere detaljene i opsjonsavtalen som er inngått med Kulturfabrikken Eiendom AS.

Lett å samarbeide

- Det har vært snakk om nytt hotell fra Sortland lenge. Vi har vært ute og sjekket terrenget, og gjør de nødvendige undersøkelsene vi må gjøre som investor, men vi må selvfølgelig lene oss på de som har profesjonen innen denne bransjen.

Han forteller at det så langt har vært enkelt og lettvint å samarbeide med Harstad-firmaet Nordic Investment AS og Sverre Utvåg.

Fortsatt avventende

- Vi må sette oss enda bedre inn i dette prosjektet før vi uttaler oss i detalj, ettersom vi skal jobbe med dette framover. Vi satser på å komme sterkere tilbake når vi har noe mer å meddele, sier han.

Han vil framover bruke tiden til blant å realitetsbehandle prosjektet, spesielt når det er innen et område som han kan lite om.

– Det vil imidlertid være galt av meg å gjøre noen sammenligninger med Holmen, selv om jeg er enig i at det vi gjorde der var riktig og er slik det skal være.

Skal holde fristene

Holmøy forventer for øvrig å holde de fristene som er satt i opsjonsavtalen med Kulturfabrikken Eiendom AS. Det innebærer blant annet byggestart neste sommer.

– Vi vil trenge den tiden som er avsatt framover, og jeg håper vi kan dele flere detaljer med VOLs lesere etter hvert, sier har, og legger til at han har flere tanker om hvordan ting kan bli når man går inn i et prosjekt som dette.

God kombinasjon med kultur

– Jeg vil se på mulighetsrommet og håper at prosjekt blir noe som kan bli bra, og vi skal bruke tiden til å utvikle noe som vil gagne Sortland og Vesterålen.

Han mener at kombinasjonen med ulike kulturelle tilbud ved Kulturfabrikken, der man kan legge ulike aktiviteter ved siden av hverandre, er både viktig og positivt for prosjektet. Noe av tankegodset er at virksomhetene i Kulturfabrikken og det nye hotellet sammen skal dra nytte av hverandre og bidra til at man skal lykkes.