– Vi har satt opp fly fra Andenes til Oslo og retur 23. desember og 30. desember. De samme datoene gjelder for Skagen. Skagen får i tillegg en avgang 27. desember, sier Silje Brandvoll i Widerøe.

Dash 8 300 fra Andenes

Widerøe vil fra Andenes bruke en Dash 8 300 med 50 seter, mens man fra Skagen må bruke Dash 8 100 med 39 seter.

– Vi vet at det er ekstra etterspørsel i jula. Derfor lanserer vi disse rutene. Det nye anbudet gir oss mye større fleksibilitet og frigjør materiell og mannskap. Fra 1. april har vi et årskrav vi skal oppfylle, mens vi nå har et ukeskrav, sier Brandvoll, som avviser at det er oppstarten av Flyviking som nå gjør at selskapet satser med tilbud man ikke har hatt før.

999 kroner

Det er allerede mulig å bestille billetter. Flytiden fra både Andenes og Skagen er beregnet til rundt to timer og 30 minutter og billettene koster fra 999 kroner.

Norwegian

Juleruta fra Andenes kan imidlertid få konkurranse. Norwegian har i flere år hatt julefly mellom Oslo og Andenes.

Det er foreløpig ikke avklart om det blir julefly i år også. Ruta er så langt ikke tilgjengelig for bestilling.

Norwegian har som kjent sommerrute mellom Andenes og Oslo, noe selskapet skal ha også i år.

– Vi har ikke noe mot konkurranse. Det er bra, ikke minst for forbrukerne som kan velge mellom flere tilbud, sier Brandvoll.

– Flott

– Det er flott at Widerøe gjør dette. Alle direkteruter mellom Andenes og Oslo er bra. Widerøe skal også begynne å fly mellom Tromsø, Andenes og Svolvær, og det er bra at Widerøe tilpasser seg reiselivet, sier Camilla Ilmoni, som er reiselivssjef i Andøy.