VOL har tidligere skrevet om øvelsen, som skal teste den nye sikkerhetsutrustningen i tunnelen.

I en pressemelding skriver Nordland Fylkeskommune at tunnelen på fylkesvei 820 vil være helt stengt for trafikk torsdag 15. juni mellom 17:30 og 20:00.

Teste sikkerheten

Bare nødetater vil kunne passere mens øvelsen pågår.

– Etter en omfattende oppgradering er det klart for en øvelse der vi skal teste den nye sikkerhetsutrustningen. Hendelser i tunneler er en ekstra utfordring for nødetatene, og derfor er det viktig å være godt forberedt og øve sammen. For å få dette til må vi stenge tunnelen noen timer, og vi håper på forståelse for dette, uttaler sikkerhetskontrollør og brannvernleder Alf Ivar Nymo i Nordland fylkeskommune i pressemeldingen.

Kollisjon med flere biler

Scenariet for øvelsen er at flere biler har kollidert inne i tunnelen, med flere skadde personer.

Som del av øvelsen vil deler av tunnelen bli røyklagt.

På øvelsen deltar brannvesen, politi, 110-sentralen, 112-sentralen, Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), entreprenører, Vegtrafikksentralen og Nordland fylkeskommune.

Øvelsen vil fokusere på varsling av trafikkulykker, koordinering av nødetatene, sikring av skadested, berging og redning

Foto: Nordland Fylkeskommune

Større takhøyde

Det har pågått arbeid med oppgradering av Ryggedalstunnelen i lang tid.

Dette som del av et prosjekt for å oppgradere den i henhold til nye krav om sikkerhet.

Nordland fylkeskommune opplyser om at tunnelen har fått flere brannslukkere og nødtelefoner, nytt ventilasjonsanlegg og ny belysning. Også andre oppgraderinger som overvannsledning og sandfangkummer er installert, samt ny trekkerørstrasé.

På utsiden er det oppført nye tekniske bygg, bommer, kamera og varsellys blant annet.

Tunnelen har i tillegg fått større høyde under taket. Tidligere var den skiltet med 4,10 meter høyde. Nå vil skiltingen vise 4,40 meter.

Ellers fri ferdsel

Sett bort fra øvelsen 15. juni vil Ryggedalstunnelen nå være åpen for fri ferdsel frem til mandag 26. juni