I en pressemelding fra Konkurransetilsynet onsdag, går det frem at Coop nå må selge 93 butikker for å få godkjent oppkjøpet av 550 Ica-butikker i Norge.

- Konkurransetilsynet har kommet til at oppkjøpet kunne føre til vesentlig begrenset konkurranse i 90 lokale markeder. For å løse konkurranseproblemene har Coop foreslått å selge til sammen 93 butikker til henholdsvis Bunnpris og Norgesgruppen. Det er en forutsetning for tilsynets godkjenning at Coop gjennomfører disse salgene, skriver tilsynet i pressemeldingen.

Coop har dermed forpliktet seg til å selge 43 dagligvarebutikker til Bunnpris, og 50 butikker til Norgesgruppen. Dette for å unngå at Ica-oppkjøpet svekker konkurransen.

– Svekket konkurranse kan føre til høyere priser, dårligere utvalg og dårligere service, til skade for forbrukerne. Coop har foreslått tiltak som avhjelper disse konkurranseproblemene, og Konkurransetilsynet har kommet til at Coops valg av kjøpere ikke skaper nye konkurranseproblemer. Derfor har vi godkjent oppkjøpet, sier konkurransedirektør Christine Meyer i pressemeldingen.

Coop hadde opprinnelig foreslått for tilsynet å selge 103 butikker, av dem seks i Vesterålen. Konkurransetilsynet har dermed bestemt at Coop slipper å selge 10 butikker. Om dette gjelder noen av butikkene som er foreslått solgt i Vesterålen, er ikke kjent.