Og det har Høyre etter alt å dømme gjort på bekostning av både Ap og Frp. For noen måneder siden - før selve valgkampen kom i gang - viste en måling at 29,1 prosent av vesterålingene ville stemme Høyre, opp 15,5 prosent fra valget for fire år siden.

Mens Frp (-8,4 prosent) og Ap (-10,8 prosent) har tapt stort de siste fire åra.

Selv om Frp taper, tyder imidlertid mye på at det blir borgerlig flertall - både i Nordland og i Norge som helhet. Både Ap, SV og Sp ser ut til å miste stemmer fra fire år siden.

Ferske fylkesmålinger

Det er ikke gjort noen meningsmålinger regionalt i Vesterålen siden før sommeren, men både NRK og amedia-avisene har jevnlig målt fylket som helhet.

Tendensen i Nordland i år har vært omtrent som for Vesterålen, dog ikke like sterkt som i Vesterålen for Høyres del.

Og alt tyder på at Ap skal bli største parti i Nordland, skal vi tro den siste meningsmålingen til Avisa Nordland og Rana Blad med flere før helga.

Da fikk nemlig Ap en oppslutning på 32,6 prosent, opp 2,3 prosent fra tilsvarende måling i august. I samme måling tapte Høyre hele 4,9 prosent, og mister dermed trolig sitt tredje mandat.

I dag klokka 21 offentliggjøres dagens første valgdagsmåling, en meningsmåling gjort utenfor valglokaler. Omtrent samtidig offentliggjøres resultatet av landets forhåndsstemmer. Det er ikke lov å publisere ferske meningsmålinger på valgdagen før valglokalene har stangt.

Følg med på VOL utover kvelden for alt om valget i Vesterålen og Nordland!