Kapasiteten på strøm er med andre ord svært anstrengt, skriver Andøy kommune i ei pressemelding, der innbyggerne oppfordres til å være forsiktig med strømbruken.

For tiden får Andøy kommune strøm via Noranett sin reserveforsyning, med støtte fra Flystasjonens reservestrøm.

– Det er viktig at alle gjør sitt for å begrense eget strømforbruk. Se over hva du kan slukke, dra ned varmen eller bruk annen oppvarming enn strøm, skriver kommunen.

Ifølge Noranett sine hjemmesider har man foreløpig kontroll i Andøy, men folk oppfordres til å fortsette å spare på strømmen.

Kartet som viser kunder berørt av strømstans viser klokken 15.25 at det er 176 berørte kunder.

– Det har oppstått en feil i strømnettet som har medført avbrudd i strømforsyningen. Vi arbeider med saken og vet foreløpig ikke når strømmen kan ventes å være tilbake, skriver Noranett på sin hjemmeside.

– Alle gatelys med styringsmulighet (både kommunale veier og fylkesveier) i Andøy kommune holdes slukket inntil vi har normal strømforsyning, ifølge pressemeldinga fra Andøy kommune.

I løpet av neste uke

Over 4000 kunder mistet torsdag strømmen etter feil på hovedforsyningen til Andøy kommune. Fredag har store deler av Andøy fått tilbake strøm via Noranetts reserveforsyning.

– Det må likevel påregnes noe ustabilitet i strøm- og mobilnettet de neste dagene. Reserveforsyningen har begrenset kapasitet og kommunen oppfordrer derfor alle om å holde igjen på strømforbruket, frem til strømforsyningen er tilbake til normalt, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Man forventer normal strømforsyning i løpet av kommende uke.

– Personer som behøver tilgang til strøm for å lade medisinsk utstyr kan kontakt Andøy kommune; Nord: 975 96 642, Sør: 995 77 525, skriver kommunen på sine hjemmesider.