I kveld skal Halvar Ellingsen fra Sigerfjorden i Sortland, delta i første episode av kokkeprogrammet Top Chef, på TV2. I programmet skal 12 profesjonelle kokker konkurrere mot hverandre.

Les også: Halvar Ellingsen deltar i Top Chef

250.000 kroner

Vinneren får 250.000 kroner i premie. Ellingsen har tidligere uttalt i et intervju med VOL at han synes det var stor stas å delta i konkurransen.

–  Det var et veldig kult konsept å være med på. Top Chef er det første kokkeprogrammet på norsk tv der profesjonelle kokker får muligheten til å konkurrere. Tidligere har det bare vært amatører og kjendiser. Programmet er lagt opp slik at man får muligheten til å vise seg frem, sa Ellingsen den gang.

Kjente dommere

Top Chef er et amerikansk konsept som har gått på amerikansk tv i ti år. Siden har programmet fått egne versjoner i blant annet Canada, Chile, Finland, Franrike, Saudi Arabia, Indonesia, Romania, Sverige, Portugal og El Salvador.

Top Chef har i stor profilerte kokker i juryen, noe som også er tilfelle med den norske versjonen. Bent Stiansen, Tom Victor Gausdal og Lise Finckenhagen utgjør dommerpanelet som avgjør hvem som skal gå videre fra hver runde i konkurransen. Top Chef starter kl. 20 på TV2.