Skal få testet ut kondisen i helga

Øksnes triple challenge går av stabelen i helga. Det betyr gateløp, motbakkeløp og sykkelritt for små og store sprekinger.

Fra 2015-utgaven av Nonskollen opp. 

Hovedkomiteen for Vesterålen Summer Games fra Alsvåg IL er godt forberedt og ønsker velkommen til Øksnes i helga. Til sammen vil mer enn femti mennesker være i sving for å sørge for at de tre arrangementene skal gå prikkfritt for seg. Nå håper de bare på oppholdsvær og mange deltakere!   Foto: Svein-Arne Nilsen

Øksnes

Ikke mindre enn tre idrettsarrangementer går av stabelen i forbindelse med at Alsvåg IL arrangerer Øksnes Triple Challenge.

– Dette er en stor arrangementsoppgave for en liten klubb, og vi er veldig stolt av ikke bare å gjøre dette for fjerde år på rad, men faktisk også å utvide konseptet, sier leder i Alsvåg IL, Dag Myklestad i en pressemelding.

Trippelvinnere

Øksnes Triple Challenge består av tre enkeltøvelser, et gateløp, et sykkelritt og et motbakkeløp. Man kan delta i ett eller flere, i konkurraneklassene eller som mosjonist. Deltar du i alle konkurransene kjemper du også om den prestisjetunge tittelen Øksnes Triple Champion; best av de beste. 

– Nytt av året er at vi også kårer trippelvinnere i juniorklassen, for dem opp til og med 16 år. Dette var et ønske fra de yngste som vi fanga opp i fjor og som vi har tatt ad notam i år, sier arrangementsansvarlig Tommy Nordeng

For alle


Klare for årets tøffeste sommerleker i Øksnes

For tredje gang utfordres vesterålinger i gateløp, sykkelritt og motbakkeløp i Øksnes, når Alsvåg IL til helga inviterer til Vesterålen Summer Games.

Og selv om det ligger stor ære i å vinne de ulike konkurransene, er det ikke kun for de mest hardbarka idrettsutøverne.

– Vi har en kinderegg-profil: Tre øvelser for tre målgrupper. Mosjonister, aktive og unger. Vi har valgt å fokusere særlig på de yngste. Sykkelrittet er for eksempel en av de få mulighetene unge syklister har til å delta i en konkurranse fellesstart i Nord-Norge denne sesongen.

Konkurransen starter allerede i dag, fredag, med det 2,2 kilometer lange gateløpet Myre street race. De yngste springer én runde, mens mosjonister og konkurranseklassen springer tre runder, som til sammen utgjør 2,2 kilometer. Øvelsen inngår også i sommercupen Vesterålen summer games.

Les også: Utvider sommerlekene

– Vi håper publikum i Øksnes kan utsette St. Hans-feiring til etter løpet slik at vi kan få ei fin ramme og stemning rundt arrangementet, sier Bjørn Stranda som er ansvarlig for løpet på Myre.

Tre sykkeltraseer

Lørdag er det konkurranse på to hjul, når syklistene kan prøve seg på en av tre ulike traseer i Vesterålen Grand Prix. De yngste kan sykle cirka fem kilometer på Meløyvegen, som vil være stengt for annen trafikk. De som er yngre enn 17 år kan også sykle Tour De Staven, en fellestart-konkurranse på 36 kilometer. Her må de som er yngre enn 13 år ifølge reglene for ungdomsritt ha følge av en voksen. Mosjonister starter samtidig og sykler samme trasé som juniorene.


Full fart under Vesterålen Summer Games

Selv om været ikke var på arrangørenes side under BioMar Myre Street Race på lørdag, var det kun blide fjes og imponerende prestasjoner å rapportere om.

Seniorene, de over 16, som ønsker å konkurrere, skal ut på en litt lengre rute: Turen går til Sortland via Holmstad og Myre og utgjør tilsammen 80 kilometer. På Frøskelandfjellet er det lagt inn to spurtpriser, både når man kommer fra nord og sør.

– Vi har lagt inn spurtprisene for å gjøre rittet mer spennende for både utøvere og publikum, men også for å få litt strekk i feltet, noe som vil gjør rittet sikrere, sier rittleder Dag Myklestad.

Frøskelandsfjellet vil være et fint sted for publikum å overvære rittet, men husk at det ikke er lov til å parkere langs forkjørsveien på fjellet.

Vær forsiktig i trafikken på lørdag

Myklestad oppfordrer bilistene om å vise særlig hensyn i trafikken på lørdag.


Raskest opp Nonskollen men ikke sammenlagt

August Nordeng vant sin andre konkurranse under Vesterålen Summer Games da han kom til topps på Nonskollen på 26 minutter søndag. Det holdt ikke til sammenlagtseier.

Lørdag klokka 12:00 starter sykkelrittet Vesterålen Grand Prix. Syklistene sykler Alsvåg - Lifjordkrysset - Frøskelandskrysset - Holmstadkrysset (ved Sortland) -  Frøskeland - Lifjord - Alsvågkrysset (ved Myre) - Alsvåg.

– Vi oppfordrer alle bilister til å utvise stor forsiktighet i trafikken i forbindelse med rittet. Det er vanlige trafikkregler som gjelder under rittet, også for syklistene, men det er likevel nødvendig med litt ekstra tålmodighet dersom man møter et felt. Det hadde vært veldig hyggelig om de som bor langs traseen kunne pynte med sykler og flagg og heie på rytterne når de passerer.

Til topps

Søndag går turen til vakre Nonskollen, som med sine 611 meter over havet er et populært turmål.


Siste etappe i motbakkecup

Vesterålskraft motbakkecup avsluttes lørdag med Hallartinden Max.

– Mange har nok opplevd følelsen av å tro at man snart er på toppen på dette «lure-fjellet». På toppen får man belønninga i form av en fantastisk utsikt, faktisk mye flottere enn man skulle tro. Mosjonistene kan starte å gå fra klokka 10, mens konkurranseklassen starter klokka 12.

12-åring fra Alsvåg vant motbakkeløp

Årets Vesterålen Summer Games i Øksnes, talte 55 deltakere i konkurranseklassen. I tillegg var det 53 som deltok i mosjonsklassen.

– Det ser ut til at vi får fint vær i helga, og det er ingen ulempe, sier Tommy Nordeng. I fjor var det temmelig surt på toppen av Nonskollen, men i år ser det ut til å bli en flott dag for mosjonister og andre som ønsker å delta i folkelivet i fjellheimen.