Lørdag ble det søkt i området rundt Hjellsandøya utafor Øksnes etter savnede Truls Johansen.

– Fant ham ikke

Politiet med Jørn Karlsen i spissen ledet søket, men alle fra dronegruppa i Hadsel brannvesen til hjelpekorps og frivillige deltok. Til sammen var rundt 35 mennesker med i søket etter Johansen.

– Det gikk etter planen, men vi fant ham ikke. Selve gjennomføringa av søkene vi hadde, gikk som det skulle. Det var godt oppmøte, vi fikk gjort effektive søk. Vi fikk faktisk gjort unna det vi hadde planlagt å gjøre i morgen også, sier Karlsen. Dermed blir det ikke gjennomført politiledet søk søndag.

Det betyr også at lørdagens søk blir det siste strandsøket etter Johansen - i det minste foreløpig.

– Ja, vi er ferdige med strandsøk, inntil videre. I tillegg har vi søkt ved noen holmer og skjær i området, vi hadde søk med drone, sier Karlsen.

Båtsøk mandag

Det neste, og foreløpig siste, søket i politiregi vil starte mandag.

– Det handler om logistikk, båten med skanner av havbunnen og ROV, er klar først i tolv-tida mandag. Vi tar en vurdering om eventuelt flere søk når vi er ferdig med det havsøket, det varer til og med kanskje torsdag, sier Karlsen.

Politiet har i tillegg til oversikt over egne søk også oversikt over områdene hvor redningsskøyta har vært ute.

De var ute på søk blant annet fredag. Det har også foregått sivile søk de siste dagene.

Tre menn siktet

Johansen forsvant natt til 15. juni. Den natta ble tre menn plukket opp av redningsskøyta, to i én båt, en mann alene i en båt. Sistnevnte sa til redningsmannskapet at Truls Johansen også hadde vært i båten, men var falt på sjøen.

De fire hadde vært i festlig lag på Fiskeværet Skipnes da de la ut i båt på vei mot Myre. Begge båtene skal ha kjørt på skjær den aktuelle natta, og en av de siktede har forklart at det var i forsøket på å få båten av skjæret og i gang igjen, at Johansen falt på sjøen.

Tre menn er i etterkant av hendelsen siktet av politiet. De to mennene i den andre båten, er siktet for å ha hensatt / forlatt noen i en hjelpeløs tilstand, mens mannen som satt i samme båt som Truls Johansen er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt / forlatt noen i en hjelpeløs tilstand.

De sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.