Tirsdag kveld ble det lagt ut informasjon på Øksnes kommunes facebooksider om at bassenget ved Myre skole vil være stengt ut året. Denne posten virker i etterkant å være fjernet, etter mange rasende kommentarer.

Rådmann Elise Gustavsen bekrefter stengingen av bassenget.

– Det er rett og slett en del av budsjettvedtaket fra i fjor. Som et innsparingstiltak skal bassengdrifta være begrensa i kommende skoleår. Det er en konsekvens av det som ble gjort i 2017, sier hun

– Begrensa drift betyr altså stengt basseng? Det er vel ikke en naturlig tolkning for alle?

– Ja, det er akkurat det. Vi skal ut med mer informasjon til dem det gjelder. Vi må si noe mer til gruppene. Begrensa betyr at vi har tilpassa åpningstidene i løpet av skoleåret, så det blir svømmeundervisning etter nyttår. Det er bedre å ha stengt i perioder, og å spare på den måten, enn et par dager i uka året gjennom, sier Gustavsen.

Bassenget vil altså være helt stengt fram til nyttår, også for utleie. Etter nyttår vil det igjen være mulig å leie bassenget for privatpersoner, og bassenget vil brukes av barnehager og skoler. Ifølge Gustavsen har kommunen ingen svømmeklubber eller lignende som blir skadelidende.

– De som bruker bassenget er skole og barnehager, så blir det leid ut hvis vi har ekstrakapasitet. Vi sørger for at det som er lovpålagt av svømmeundervisning skjer etter nyttår, sier hun.