Nå må mannen møte i Vesterålen tingrett i begynnelsen av april, tiltalt for både tyveri og å ha startet brannen.

Ville stjele bensin

I grunnlaget for tiltalen om tyveri heter det at mannen natt til torsdag 15. juni i fjor, forsøkte å stjele bensin fra en eller flere snøscootere som sto lagret i en garasje på Æråsen.

– Forsøket mislyktes idet bensinen antente og hele garasjen ble nedbrent, heter det i tiltalen.

Røyk og bensin

Mannen er også tiltalt for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha unnlatt å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann.

I grunnlaget for tiltalen kommer det fram at mannen tente seg en røyk, samtidig som han tappet bensin fra en snøscooter som sto parkert i garasjen.

– Bensinen antente og garasjen, samt alt innhold ble helt nedbrent. Det sto blant annet flere snøscootere i garasjen.

Et flammehav

Lokalt brannvesen fikk melding om garasjebrannen fra AMK etter at mannen trengte helsehjelp. Han ble senere fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

– Da vi kom til stedet så sto hele bygget i et flammehav, og det var ikke noe vi kunne gjøre for å berge det. Vårt fokus ble å forhindre at brannen spredde seg til et bolighus i nærheten. Det blåste ganske kraftig, så vi tilkalte brannmannskaper fra Forsvaret, sa utrykningsleder Nils Harald Steinsvik til Andøyposten etter brannen. Han la til at det var Forsvaret som sto for hovedslukkingen av brannen.