Fredag 2. mars reiste Øksnesordføreren til Oslo for å møte konsernsjef Geir Molvik på Gardermoen. Konsernsjefen i Cermaq Group innvilget møtet etter at kommunen rettet kritikk for hans uteblivelse fra møte som 25. januar ble avholdt på Myre.

– Møtet med Cermaq-ledelsen, Geir Molvik var et veldig greit møte. Vi fikk stadfestet og tydeliggjort det fokuset vi har hatt hele tiden, som er arbeidsplasser, sa Karianne Bråthen i en orientering i gårdagens formannskapsmøte.

– Vi fikk lovnad

Innkaller til ekstraordinært formannskapsmøte: Legger Cermaq-strategi og ber om møte Fra Øksnes kommune blir det sendt et brev til Cermaq Group, der man ber om et møte med styret. Det blir holdt et eget formannskapsmøte der strategi skal legges.

– Det fokus vi har hatt på saken er at dette er alvorlig for oss, vi har mista 40 arbeidsplasser, sier hun.

Molvik kom også med lovnader i løpet av møtet.

– Vi fikk lovnad på at det skal ikke startes et stykkevis og delt-salg av Alsvåg. Fortsatt fokus var på å få det solgt, de ønsker å få solgt det hele, sier Bråthen.

Hun fortalte imidlertid at om man ikke har fått til et helhetlig salg innen en viss tid, da starter man med å selge anlegget til Cermaq stykkevis og delt.

– Da skal vi få vite det. Og det var de fine på, de lovet oss det. Alt i alt var det et greit møte der vi fikk synliggjort dette med arbeidsplasser, sier hun.

Ønsker en god dialog

Rådmann Elise Gustavsen var også med på møtet på Gardermoen.

– Jeg vil si ordføreren var ganske tydelig på at man ønsker å tilrettelegge for næring og særlig for de som klarer å tilrettelegge for arbeidsplasser i Øksnes. Cermaq har fortsatt aktivitet i Øksnes, men i mye mindre skala. Det har vært perspektiv på sameksistens med ulike aktører, sier Gustavsen.

– De ønsker en god dialog med oss, og verdsetter veldig de som vil legge til rette for arbeidsplasser. En god dialog og et greit møte. Vi trenger ikke å diskutere i dag hva vi gjør videre, sa Karianne Bråthen og henviste til at dette skal ved en høvelig anledning diskuteres med kjernegruppa først, før saken følges opp videre.