Bladet Vesterålen skrev det i november, men først i går ble det endelig klart.

– Vi har ventet på bekreftelsen ei stund, men i går fikk han bestilt billetter fra Tel Aviv, via Wien, Oslo og Evenes og vil delta på åpninga, forteller gallerist ved Galleri Jennestad, Kåre Bjørn Kongsnes.

Furuholmen vil ankomme Vesterålen fredag 22. juni og så selv overvære åpninga av utstillingen på Sankthans 23. juni.

– Det er vi selvfølgelig veldig glade for her ved Galleri Jennestad. Det var lenge usikkert, men nå er vi hundre prosent sikre på at dette vil gå, sier Kongsnes.

– Så nå blir det litt stjernefaktor på Galleri Jennestad også i sommer?

– Ja, vi får håpe det, sier Kongsnes.

Åpningsfest

Åpningen 23. juni blir av godt gammelt Galleri Jennestad-merke.

– Vi vil ha kvalitet over åpningen og det er nå bekreftet at Knut Ljøgodt kommer opp for å åpne utstillingen. Det er vi veldig glade for.

Magne Furuholmen er billedkunstner og skulptør innenfor flere teknikker og materialer med flere utstillinger og offentlige utsmykkingsoppdrag både i Norge og i utlandet. Furuholmen har også soloutstillinger som kunstner i Storbritannia, og han er aktuell med sin soloutstilling Peeling a Glass Onion hos Dovecot Studios i Edinburgh frem til April 2015.

Sin kunstneriske bakgrunn har Furuholmen som elev av kunstneren Kjell Nupen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen med malerier, grafikk, keramikk, glass og lyd samt installasjoner. Han har deltatt på Høstutstillingen i flere år og fikk blant annet prisen for beste litografi i 1996.

I 2012 var Magne Furuholmen årets utstiller sammen med Håvard Vikhagen I Peer Gynt-stevnet I Vinstra. Om valget av Furuholmen som Peer Gynt-kunstner viste Peer Gynt AS til at Furuholmen det siste tiåret har opparbeidet seg en sterk anseelse som billedkunstner, noe som vises ved hans mange internasjonale utstillinger, spesielt i Europa.