Flyttet fra New York til Sortland - nå tar han over restaurantlokalene på Petroleum:

– Jeg vil lage et familiested med ordentlig, men rimelig mat

Gábor Wisniewski mener restaurantene på Sortland er for dårlige på å bruke ferske, lokale råvarer - og for dyre. Nå vil han starte opp et helt nytt sted, med matinspirasjon både fra Vesterålen og andre matkulturer.

Gabòr Wisniewski har store planer for sin nye restaurant NOoK Artfully Crafted Food, i Petroleums gamle lokaler.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Pluss

Det er helt tydelig at Gabor Wisniewski er ivrig - han prater i vei om planene for nytt spisested og matsentral på Sortland. Wisniewski er opprinnelig fra Ungarn, men har bodd mange steder i verden - blant annet sju år i New York, hvor han gikk på Det franske kulinariske instituttet (nå kalt International Culinary Institute).