Sortland gikk på banen i Mo i Rana etter en lang rekke tunge tap, og nedrykksspøkelset hadde for alvor begynt å manifestere seg for sortlandslaget.

Kanskje var det vissheten om dette som skulle til. I hvert fall var det et helt annet sortlandslag som var i aksjon lørdag. Så vant da også Sortland 4-1. Tre av målene ble scoret av Sondre Nordgaard Meløe. I tillegg tegnet Johnny Fagerlirøen seg også på scoringslista.

Nysigneringer

En av spillerne som spilte godt var Otto Johansen. Han signerte for Sortland for bare få uker siden.

– Det tok ikke lang tid fra jeg fikk spørsmålet før jeg signerte. Jeg hadde ikke tenkt så mye over dette med å markere seg, men hadde et håp om å spille og få erfaring fra tredjedivisjon, sier Johansen. Johansen er en av flere nye og yngre spillere på Sortland.

Han er fornøyd med lagets innsats lørdag.

– Ja, vi har jo ikke grunn til å ikke være fornøyd. Det var en god kamp, der vi står i lag hele gjengen, alle jobber sammen for å få resultatet, sier han.

– Vi får en del gunstige brudd, som gjør at vi får litt mer energi og alle yter litt bedre. Så står vi godt bakover hele laget, og hindrer en del sjanser i mot. Det gjør at vi blir tryggere med ballen, spiller bedre og holder ballen mer i laget. Det blir sjanser av det til slutt.

Lang dags ferd

Sortland IL har slitt i årets sesong, og det har ikke alltid vært like motiverende å spille. Men noe er i ferd med å snu, ifølge Johansen.

– Vi har hatt en positiv utvikling, det har snudd, vi har blitt og bedre, vi får bedre og bedre resultater, og spiller bedre, oppsummerer han.

Det er ikke bare bare å snu ei skute som har kjørt lenge i gal retning.

– Det er klart det er tungt å snu når det har gått såpass dårlig, men… jeg har ikke vært så lenge i Sortland, jeg signerte før høstsesongen nå. Jeg har ikke vært med så mye på kampene. Men jeg føler at moralen og miljøet i laget er bedre, folk koser seg mer med det vi holder på med, sier han.