Mandag ble trekningen for tredje runde klar, som blir av det virkelig tøffe slaget for Dahl og Innstranda. Motstanderen blir ingen ringere LSK Kvinner.

– Holder større tempo

Den suverene serielederen i eliteserien blir regnet som Norges beste kvinnelag og har dominert norsk kvinnefotball de siste årene. Dahl, som etter seieren mot Medkila gav uttrykk for at hun gjerne ville ha ett topplag i tredje runde, tror at LSK blir i tøffeste laget.

– Rent resultatmessig er det nok lett å si at det er forutbestemt. LSK er Norges beste lag og vinner det meste. For oss blir den største forskjellen at de holder et mye større tempo og tar mye raskere avgjørelser på banen enn det vi er vant til. Vi ønsker uansett å lage en folkefest. Jeg tror at det kommer enda flere hit til enn det ville gjort dersom kampen gikk på Lillestrøm. Det blir full fart og god stemning, sier Dahl til VOL.

Skal til Syden på kampdagen

Men det er likevel en hake for Dahl i forbindelse med NM-kampen. Hun har nemlig bestilt sydentur som kolliderer med kampdagen.

– Jeg regnet ikke med at vi kom så langt og skal i utgangspunktet være i Syden i det tidsrommet. Men jeg håper at jeg finner en løsning på det, for den kampen vil jeg virkelig spille, sier hun.

Dahl, som har scoret hele 16 mål på sesongens åtte første kamper, drømmer om at hun skal klare å score på Lillestrøm også, så fremt hun skal spille kampen.

– Det hadde vært noe. Selv om vi taper kampen ville et mål mot LSK smakt utrolig godt, slår Emilie Dahl fast.

– Har virkelig bruk for henne

Innstranda-trener Ketil Torbjørn Jensen, håper inderlig at Dahl blir klar til kampen mot LSK-kvinner.

– Vi har virkelig bruk for henne. Hun er viktig og jeg håper at det ordner seg slik at hun kan spille. Og så har hun veldig lyst selv, sier Jensen.

Når vi spør treneren om å beskrive Dahl som spiller, svarer han:

– Hun er en veldig tydelig spiller som går rett på mål. Hun er rett og slett en veldig flink fotballspiller som er viktig for oss, sier han.

Bonuskamp

I likhet med Dahl, tror Jensen at Innstranda får en litt i overkant vanskelig oppgave med å slå ut LSK av cupen.

– Vi møter Norges beste kvinnelag og er for øvrig det eneste 2.divisjonslaget som er igjen. For oss blir dette en bonuskamp der målet vårt først og fremst er å lage en folkefest, konkluderer Ketil Torbjørn Jensen.

– Skal forberede oss godt

Trener for LSK-kvinner og tidligere landslagsspiller, Hege Riise, sier at hun foreløpig ikke har allverdens kunnskap om Innstranda.

– Per nå vet jeg ikke mye mer enn det jeg leser i media. Men vi skal forberede oss godt, se på spillertropp og analysere video av laget dersom det finnes, forteller Riise til VOL.

Hun understreker at LSK ikke kommer til å undervurdere 2.divisjonslaget.

– Vi tar alle vi møter seriøst. Styrkeforholdsmessig skal vi være sterkere, men kampen skal spilles. Vi har lyst på en cupfinale, og veien dit tar vi på alvor, understreker Hege Riise.

Kampen mellom Innstranda og LSK Kvinner, blir for øvrig spilt onsdag den 20.juni.