– Jeg blir rørt når jeg ser at folk skryter av jobben jeg har gjort. Det er de tilbakemeldingene som gjør at jeg nå tør å ta steget å starte for meg selv.

I november åpner hun Sally Nord Beauty Inc. i Vesterålsgata 56 på Sortland. Her vil hun ha resepsjon og et behandlingsrom. Men hva er det hun skal tilby?

foto
Her i Vesterålsgata 56, skal salongen ligge. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

– Det blir de behandlingene jeg har hatt de plassene jeg har jobbet tidligere, som negler og bryn. I tillegg blir det permanent makeup og såkalt treading, som er hårfjerning med en spesiell teknikk hvor jeg bruker tråder i tillegg til flere andre behandlinger og teknikker som jeg har hatt tidligere også, sier Sally.

Marked

Markedet for en slik salong er tilstede, mener hun.

– Helt klart. Jeg tror det markedet er voksende. Folk vil ta vare på seg selv og unne seg noe mer.

Men hva er det da som skiller hennes salong ut i mengden?

– Min salong vil ha fokus på velvære og hele opplevelsen. Jeg er opptatt av at kundene skal få en helhetlig opplevelse Stemningen er veldig viktig og kundene skal få føle seg trygg, føle seg sett og hørt. At de skal få slappe av og nyte. Så vil jeg ha mer fokus på behandlinger og ikke så mye fokus på salg av produkter, sier Sally.

Erfaren

Sally har jobbet innen faget i flere år og har tatt flere kurs og utdanninger innen teknikkene hun bruker. Hun har de siste årene jobbet hos Terje Leivseth og utviklet faget sitt der gjennom sitt eget selskap.  Nå er hun altså klar for å stå på egne ben.

Helt alene blir hun dog ikke. Sayamon Sinsuebpon har i noen år drevet eget selskap hvor hun har tilbydd massasje. Noen dager i uken vil hun ha tilholdssted i lokalene til Sally.

– Jeg frilanser noen ganger ved Juvelen Spa i Harstad og En Himmelsk Plass i Narvik. Da er det ledig tid for Sayamon å tilby sine kunder timer i lokalene. Det er veldig bra for begge to, sier Sally.

Sayamon driver til daglig sin bedrift hjemmefra på Gjerstad, og ser frem til å kunne tilby sine tjenester på Sortland.

– Det er veldig bra for meg, for da kan jeg gi mine kunder kortere vei noen dager i uka, sier Sayamon.

Møttes på fritida

De to møttes på fritida og fant gjennom samtaler ut at et samarbeid var særdeles interessant. Og samarbeid og framsnakking er noe Sally tror på.

– Vi er flere som driver med velvære i Sortland. Jeg tror likevel at det å framsnakke hverandre er viktig. Vi kan samarbeide og bidra til at alle får det til. Noen kan henvise kunder til meg og motsatt vei. På den måten får man fornøyde kunder, og det er jo det viktigste sier Sally.