Vilde Bratland Erikstad (21) reiste ned til Nederland for å delta på prisutdelingen til kanalen Circom og vant likegodt prisen for det mest originale og innovative programmet for valg-serien Storvildet, hvor Vilde rundt Stortingsvalget prøvde å gjøre valget mer tilgjengelig for ungdom gjennom et skråblikk på prosess og politikere. Det ende med to priser. For programmet vant også hovedprisen «Circom Prix».

– Jeg visste om prisen for mest innovative og nyskapende program, men ikke hovedprisen. Det var selvsagt veldig stas å vinne, sier hun.

– Vanskelig

Hva var bakgrunnen for programmet, undrer vi:

– Det er kjempevanskelig å nå ut til unge om politikk. Det vet jeg selv, jeg syns politikk er vanskelig, og kjempekjedelig, og forstår ofte ikke hva som sies. Jeg fikk i oppdrag å lage et program som gjorde det tilgjengelig for ungdom, sier hun og fortsetter:

– Jeg syns det var grusomt da jeg kom i gang. Jeg liker ikke å bli belærende. Da lagde vi til slutt fire programmer med forklaringer om valget og politikere som snakka med ungdom, måtte ut av komfortsonen sin, forteller hun.

– Fortsatt vanskelig

– Hva syns du om politikk nå, da?

– Ja, sier hun og tar en lengre pause:

– Jeg syns fortsatt det er vanskelig, men jeg ser at det kan være artig å jobbe med. Når man forstår det, blir engasjert og kjenner at det angår deg. Men når man ender opp i en kløft og ikke skjønner noe, er det ikke gøy.

Fornøyd

Reaksjonene fra folk og ikke minst anerkjennelsen for programmet, er noe 21-åringen er fornøyd med:

– Det betyr mest for meg at de jeg har lagd det for, har likt det. Da jeg skulle publisere første gang, skrudde jeg av telefonen og løp på fjellet. Jeg ville ikke vite reaksjonene. Men det er utrolig gøy å se at folk likte programmet, og at det fikk dem til å tenke. Mange sier de håper det kommer tilsvarende programmer før neste valg.

– Gjør det det?

– Ja. Det håper jeg. Jeg syns det var gøy å jobbe med valget. Det var gøy å lage, så det håper jeg.