Myreze håvet inn sin første Emmy-pris i fjor for produksjonen av finalen i spillet Dota 2, som er et spill basert på en modifikasjon av spillet Warcraft 3.

«The international 11» gikk av stabelen høsten 2022 og hadde en premiepott på 19 millioner dollar (nesten 200 millioner kroner) og ble sett av over 100 millioner spillentusiaster fra hele verden.

– Da jeg var 12 og satt på gutterommet kunne jeg bare drømme om dette, men at jeg skulle få oppleve å være med på å vinne en Emmy Award i fjor og året etter nominert til hele 2, hadde jeg aldri i verden trodd, sier Bjørn Myreze, som er daglig leder i Myreze.

Myreze driver blant annet på med virtuell produksjon der selskapet blant annet lager virtuelle studioer.

– Jeg har i store deler av mitt liv jobbet med noen av de største TV-produksjonene i Norge. Alt fra Torsdagskveld fra Nydalen til Typisk Norsk. Men at jeg skulle få æren av å produsere verdens største eSport event- og i tillegg vinne Emmy Award er rett og slett helt uvirkelig, sier Jørgen Steinheim i Myreze.

Oslo og Singapore

Mesterskapets finale ble arrangert i Singapore Indoor Arena, mens en del av sendingen foregikk fra Oslo.

Sendingen benyttet seg nye teknologier og ifølge en pressemelding fra Myreze ble det satt verdensrekord i bruk av en teknologi innen multikameraproduksjon.

– I løpet av de to ukene mesterskapet gikk live var Myreze ansvarlig for dekningen av den engelske feeden samt AR i Singapore. Med alle disse utrolige teknologiene som jobber hånd i hånd, er årets «International 11» satt til å bli en målestokk for fremtidige virtuelle produksjoner. eSport vil aldri bli det samme, skriver Myreze i pressemeldingen.

Emmy-prisene deles ut rundt 10. mai.