Forrige fredag forsvant Truls Henrik Johansen (23) på sjøen, og siden da har søket pågått for fullt.

Lørdag var det strandsøk med utgangspunkt i Kårkberget, der 70 personer deltok. Også redningsskøyta «Knut Hoem» var i aksjon, samt de frivillige på «Viljar».

– På sin plass at pengene går til Vesterålen

Rudi Mortensen startet innsamlingsaksjonen etter at kompisen ble borte på havet, og over 500.000 kroner er kommet inn. Nå skal disse bli brukt til å oppdatere redningsskøyta «Knut Hoem» som til daglig har base på Myre.

– Jeg har snakket med beredskapssjefen, og kan bekrefte at en del av midlene vil gå til å oppgradere det varmesøkende kameraet som er på redningsskøyta «Knut Hoem», pressevakt i Redningsselskapet, Lars Mosby Enger.

-Vi har funnet ut at vi skal bruke midlene til dette. Slik at man får noe i retur til lokalbefolkninga. Innsamlinga startet i Vesterålen og da er det på sin plass at pengene blir brukt der, sier Enger.

– Gammelt og defekt

Et varmesøkende kamera er kostbart utstyr så en god del av de midlene vil gå til dette.

– Kameraet som de har om bord har vært defekt en periode og er begynner å bli gammelt og utdatert, da kan vi kjøpe et nytt nå i stedet for å reparere det gamle, da får de noe som er mye bedre enn det de har i dag,

– Om det skulle komme liknende aksjoner, er et slikt kamera er et viktig redskap i søk og redning spesielt ved dårlig sikt og nattestid, da kan man se varmesignaturen fra objektet som avgir varme. Så det er et fantastisk hjelpemiddel som gjør at man kan utføre søk etter savnet også i mørket, sier Lars Kristian Enger.

Han tilføyer at søket pågår fortsatt og har fokus. Og bord «Knut Hoem» er man opptatt i søket, og har ikke tid til å kommentere.

– Vi er selvfølgelig glad for at lokalbefolkninga viser at de setter pris på redningsskøyta. Vi har brukt mye tid på dette søket, og selvfølgelig glad for at innsamlinga kom i gang oppi alt det tragiske som har skjedd for lokalsamfunnet, sier han.