Ordfører inviterer til åpent møte om hurtigbåtkutt

For to uker siden ble det klart at fylkesråden for samferdsel vil kutte i hurtigbåtetilbudet i Øksnes. Nå inviterer ordfører Karianne Bråthen til dialogmøte.
Øksnes

Fylkeskommunen har den siste tida jobbet med en omfattende gjennomgang av ferge- og hurtigbåttilbudet i Nordland, og fylkesrådet har foreslått store endringer i tilbudsstrukturen.

Båtruten i Øksnes Vestbygd skal i fremtiden ikke lengre gjøre stopp på Smines, foreslår samferdselsråd Svein Eggesvik i Nordland.


Øksnes:

Fylket vil legge ned Smines som anløpssted

Båtruten i Øksnes Vestbygd skal i fremtiden ikke lengre gjøre stopp på Smines, foreslår samferdselsråd Svein Eggesvik i Nordland.

 

Det vurderes i tillegg om ruta skal endres, slik at Skjellfjord kai legges ned som anløpssted.

Bråthen varslet allerede da det ble kjent at det kunne bli kamp for å beholde rutetilbudet, og at kuttene handler om å spare penger. Nå inviterer hun altså berørte parter til et dialogmøte neste tirsdag.


Til kamp for å berge Smines-anløpet

Det blir trolig kamp om å beholde Smines som anløpssted.

 

Aktører i vestbygda om hurtigbåtanløp i Skjerfjorden:

– Uten rakner tilgjengeligheten til Øksnes vestbygd

Flere aktører tilknyttet Øksnes vestbygd ber i et åpent brev til samferdselsavdelingen i Nordland fylkeskommune om at hurigbåtens anløp i Skjerfjord opprettholdes.


– Fokus er på hvilke konsekvenser et eventuelt kutt vil medføre. Vi forholder oss til kuttforslagene som er lagt fram av samferdselsråden, skriver hun i en epost til VOL.