Tema

søndag 15.07 2018

USAs forsvarsminister: – Norge gjør mer enn forventet

USAs forsvarsminister James Mattis roste Norges innsats for NATO under sitt besøk i Oslo. Han påpekte spesielt Norges betydning for alliansen i nordområdene.

lørdag 14.07 2018

Forsvarsminister Mattis roste Norge for sin vilje til å styrke Forsvaret

USAs forsvarsminister James Mattis roste lørdag Norge for sin forsikring om å nå toprosentsmålet i NATO, samt Norges sjenerøsitet som vertsland for US Marines.

søndag 01.07 2018
18

Rune Tjønsø trente med US National Guard i Minnesota

Onsdag kom sigerfjording Rune Tjønsø hjem fra ei ukes langt opphold med trening med US National Guard.

tirsdag 19.06 2018

Se folkemøtet i opptak

Forsvarsminister, Frank Bakke-Jensen, er i dag i Andøy. VOL sender folkemøtet direkte fra klokken 15:00.

tirsdag 12.06 2018

Folkets ombudsmenn

Knapt noen i luftfarts- og militærmijøet begriper hvorfor juvelen Andøya, den ideelle base for maritim overvåkning, skal legges ned til fordel for Evenes med sine operative og arealmessige begrensninger, skriver Per Gunnar Stensvaag i dette innlegget.

torsdag 07.06 2018

hadseslværing blir ny rådgiver i Senterpartiets stortingsgruppe:

– Andøya-sak er ikke over

Bent-Joachim Bentzen fra Raftsundet i Hadsel, gleder seg til å arbeide med et bredt spekter av Forsvarssaker.

mandag 04.06 2018

Flere frykter Orion-sammenbrudd: Skinnarland: – Deler ikke det situasjonsbildet

Flere frykter at overvåkingsflyene skal bli stående på bakken i løpet av høsten. – Jeg deler ikke det situasjonsbildet, sier Tonje Skinnarland som er sjef for Luftforsvaret. Men ifølge aldrimer.no frykter også Skinnarland at det skal skje.

lørdag 02.06 2018

Ap skuffet over at budsjettavtalen ikke gir penger til landmakt

I budsjettavtalen utsetter regjeringen nok en gang å gi penger til investeringer i Hæren. Anniken Huitfeldt (Ap) er svært skuffet.

Må flytte basen for ambulansehelikoptre når Evenes blir militærbase

Hangaren som helikopterbasen på Evenes i dag disponerer, skal tas i bruk av forsvaret. Nå vil Luftambulansen bygge nytt utenfor gjerdet.

fredag 01.06 2018

– Vi rister i stolene

Folk holdt våkne av militærøvelse i Andfjorden

Stor militærøvelse holdt folk våkne i hele regionen. Vinden gjorde at lyden ble båret langt, ifølge Forsvaret.

tirsdag 29.05 2018

Forsvarsministeren avviser kapasitetsproblemer på Evenes

Flystripen på Evenes har kapasitet til å ta unna 25 flybevegelser i timen, men de nye P8-flyene som skal til flyplassen har bare behov for 12 i døgnet.

mandag 28.05 2018

Utenlandske marinefartøy til Andenes tirsdag:

– En stor øvelse for ATC

– Dette er en stor og viktig øvelse for Andøya Test Center (ATC), sier Gunnar Jan Olsen i ATC om marineøvelsen som skjer utenfor Andøya de nærmeste dagene. – Vi er ferdig til 1. juni når blåkveitefisket starter, sier Olsen.

søndag 27.05 2018

Norske og internasjonale skip klar for stor skarpskytingsøvelse utenfor Andøya

Mens lokalbefolkningen ikke vil merke noe særlig til øvelsen, vil fiskerne sannsynligvis merke atskillig mer.

mandag 21.05 2018

Tor Eriksen fra Målselv Ap, meldte seg ut av partiet da de valgte å støtte regjeringen i avgjørelsen om å legge ned Andøya flystasjon:

– Jeg kom til et punkt der jeg ikke lenger kunne bortforklare det mitt eget parti gjorde

Arbeiderparti-politikeren Tor Eriksen fra Målselv har vært en ivrig forkjemper for bevaringen av Andøya flystasjon og har fulgt både prosessen og debatten tett de siste par årene. Da partiet et hans gav Andøya flystasjon nådestøtet for halvannen uke siden, fikk han nok og meldte seg ut.

mandag 14.05 2018

– Statsråd Bakke-Jensen, løy du?

Du har til stadighet fremhevet alle de grundige vurderingene som er gjort rundt rullebanesystemet på Evenes.

søndag 13.05 2018

KV «Sortland» på slepe-øvelse i Nordsjøen

Kystvaktskipet «Sortland» er for tiden på patrulje i Nordsjøen.

onsdag 09.05 2018

NRK: Ap snur ikke om Andøya

Ifølge det NRK erfarer, vil ikke Arbeiderpartiet snu om Andøya flystasjon. Saken skal behandles av partiets stortingsgruppe i dag.

mandag 07.05 2018

Stor anti-ubåtøvelse på Andøya

Styrker fra USA, Canada, Frankrike, Storbritannia og Norge skal snart gjennomføre en større anti-ubåtøvelse i havet vest for Nordland. Øvelsen skjer ut fra Andøya flystasjon.

søndag 06.05 2018

Forsvarsministeren: -Vi skal holde oss innenfor utslippsmengden på Evenes

MDG: – Urealistisk, betydelig større arealer må holdes snøfrie

I fjor brukte Avinor 90,4 prosent av utslippstillatelsen på avising bare på den sivile flydriften på Evenes. Med F35 er kravet at rullebanen skal være aviset og svart til enhver tid. Og Aviform får flyene til å ruste.

Sannes mener forsvarsministerens svar ikke holder mål:

– Kunsten å få tall til å stemme i ettertid

Nestleder i MDG Nordland, Toine C. Sannes er kritisk til forsvarsministerens forklaringer på hvordan man skal klare å håndtere utfordringene rundt avising og miljøutslipp på Evenes. – Forsvaret mangler tillit, når det gjelder store investeringer, sier hun.

fredag 04.05 2018

Nye fly vil ruste på grunn av miljøhensyn på Evenes

Kampflyet F-35 og overvåkingsflyet Poseidon vil få rustskader for 1,4 milliarder kroner på grunn av tidspress i byggingen av den militære flyplassen på Evenes.

torsdag 26.04 2018

– Forsvarsdepartementet på kollisjonskurs med egen kvalitetssikrer

Noen dager etter at Forsvarsdepartementet (FD) fikk overlevert KS1 av KVU Evenes flystasjon av Atkins og Oslo Economics, så de seg nødt til å utstede en pressemelding med flere presiseringer angående Konseptvalgutredning (KVU) Evenes. 

onsdag 25.04 2018

Forsvaret skal rydde «kulelager» på Andøya

Skarsteindalen skyte- og øvingsfelt på Andøya har i årenes løp samlet opp et betydelig «kulelager» i og omkring vollene til de 21 skytebanene. Forsvarsbygg har søkt Miljødirektoratet om tillatelse til å rydde opp i de gamle miljøsyndene. De store myrene i området ser ut til å bli liggene urørt.

onsdag 18.04 2018

Utenriks- og Forsvarskomiteen trenger lenger tid på fatte vedtak i Andøya-saken:

Utsetter fristen i tre uker

Onsdag formiddag bestemte utenriks- og Forsvarskomiteen å utsette vedtaket av dokument-8 forslagene til 16.mai, noe som er tre uker senere enn planlagt.

søndag 08.04 2018

– Viktig å holde fokuset oppe

Tok opp Kystvakta-helikoptre med forsvarsministeren

Under Høyres landsmøte hadde Sortland Høyres Roar Wessel-Olsen og Beate Bø Nilsen møte med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen om helikopterkapasiteten til Kystvakta.

lørdag 07.04 2018

Lite futt i forsvarsopprøret i Høyre

En gjentakelse av målet om å gradvis øke forsvarsbudsjettene «opp mot» 2-prosentsmålet i 2024 var alt som kom ut av årets forsvarsopprør i Høyre.

fredag 06.04 2018

Sterke inntrykk fra Libanon for Knut-Erik Reinsnes

– Ville ikke vært det foruten

I dag får over 2.300 norske FN-veteraner Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner. En av dem er Knut-Erik Reinsnes fra Risøyhamn. – Jeg er overbevist om at vi reddet mange menneskeliv i Libanon. Det er derfor på høy tid at denne anerkjennelsen kommer, sier han.

torsdag 05.04 2018

Stenger døra for Andøya

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen stenger døra for å vurdere Andøya flystasjon som operativ base. Det skriver Aftenposten.

tirsdag 27.03 2018

Norgeshistoriens største medaljeseremoni

40 år siden UNIFIL ble opprettet

91 veteraner fra Midtre-Hålogaland får 6. april Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner. Det blir utdeling på Andenes, Sortland og i Harstad.

onsdag 21.03 2018

USA ambassade om P8 på Andøya:

Vil ikke utfordre norsk basepolitikk

I forrige uke skrev nettstedet aldrimer.no at USA vurderer å stasjonere flere P8-overvåkingsfly på Andøya. – USA har ingen planer om å be Norge endre sin basepolitikk, heter det i en uttalelse VOL har fått fra den amerikanske ambassaden.

Forsvarsdepartementet:

Gir vage svar om beredskapsbase

Forsvarsdepartementet vil ikke svare på spørsmål som VOL har sendt angående Andøya som beredskapsbase. – Forsvarsdepartementet kan ikke ta stilling til dette før det helhetlige konseptet er oversendt fra Forsvarsstaben, skriver underdirektør Ann Kristin Salbuvik.

mandag 19.03 2018

Legger fram baseutredning i oktober

Det blir trolig oktober før regjeringen gir svar om Andøya beholdes som beredskapsbase. Det framgår av svaret forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har gitt til Aps Anniken Huitfeldt.

fredag 16.03 2018

Forsvaret bekrefter:

Vil beholde Andøya flystasjon som beredskapsbase

Forsvaret vil beholde Andøya flystasjon som beredskapsbase. Det bekrefter generalløytnant Rune Jakobsen, som er sjef for Forsvarets operative hovedkvarter. (FOH)

torsdag 15.03 2018

LO-lederen etter Andøy-møte:

– Vår holdning står ved lag

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier det var et godt møte med ordfører Jonni Solsvik og tillitsvalgte torsdag. – Vår holdning står ved lag, og vi setter pris på å bli oppdatert, sier Gabrielsen til VOL.

Avviser P8-rykte

Forsvarsdepartementet avviser fullstendig et rykte om at to av de fem nye overvåkingsflyene skal stasjoneres på Rygge. – Nei, er det korte svaret fra underdirektør Ann Kristin Salbuvik.

tirsdag 13.03 2018

Forsvaret har solgt unna boliger på Andenes

Må bruke 13,2 millioner kroner på å leie nye boliger til befalet

Forsvaret må leie inn 30 boenheter fram til Andøya flystasjon legges ned. Det koster 2,2 millioner kroner i året. Fram til ut 2023 blir det minst 13,2 millioner kroner.

mandag 05.03 2018

Vil ikke utdype etterbruk av Andøya flystasjon

Forsvarsdepartementet vil ikke utdype hva slags etterbruk man tenker seg av Andøya flystasjon. – Jeg må rett og slett vise til svarene du har fått av oss, skriver underdirektør Ann Kristin Salbuvik.

lørdag 03.03 2018

Helikopter-veteran advarer mot «godværs-kystvakt»

Kjell Hans Martinsen har bidratt til å arrestere og kommandere utenlandske trålere fra sitt sete som fartøyssjef på Lynx-helikopter. Han har fløyet i de forholdene Ishavet har å by på. Nå advarer han mot konsekvensene av å ha sivile helikoptre på kystvaktskipene.

onsdag 21.02 2018

Fisker reddet av helikopteret Kystvakta kan miste

Søndag ble en fisker i Troms reddet fra havsnød - av Norges eneste operative NH90-helikopter. Kystvakta kan miste disse helikoptrene.

mandag 19.02 2018

Forsvaret vil orientere Norges Fiskarlag om havberedskap

Flere i fiskenæringen har kritisert Forsvaret for havberedskapen. Forsvaret erkjenner at tillit til beredskapen er viktig, og kaller Norges Fiskarlag til møte.

torsdag 15.02 2018

Sortland kommunestyre:

Krever at Kystvakta sikres helikopterberedskap

Kystvaktas helikopterberedskap ble tatt opp i kommunestyret i Sortland torsdag. De ber forsvarsministeren sørge for at helikopterberedskapen kommer på plass uten unødig opphold.

mandag 12.02 2018

Vil gi 500.000 til forsvarsutvalget

– Ikke lov eller råd til å si nei

Formannskapet vil bevilge 500.000 kroner til kommunens forsvarsutvalg. – Det verste vi kan gjøre nå er å sitte i ro til 3. mai, sa ordfører Jonni Solsvik.

søndag 11.02 2018

Vil få med politikerne på å kreve helikopter til Kystvakta

SVs Oddmund Enoksen har kommet med en uttalelse til kommunestyremøtet neste uke, som han ønsker å få de andre politikerne med på.

Nordland Senterparti:

Forsvaret i nord må prioriteres!

Satsingen på forsvaret er en nedbygging.

torsdag 08.02 2018

Flystasjon-debatt 3. mai

3. mai skal Stortinget diskutere forslagene om gjennomgang av kostnadene for oppbyggingen på Evenes.

tirsdag 06.02 2018

Skjenkekontroll-sak sendes til Helsedirektoratet

– Skjenkekontrollør ble bedt om å «pelle» seg hjem fra flystasjonen

Helsedirektoratet skal nå avgjøre hva som skal skje etter at kommunens skjenkekontrollør ble bedt om å «pelle» seg hjem fra Andøya flystasjon.

mandag 05.02 2018

Eirik Sivertsen:

– Noe må gjøres umiddelbart

Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen mener det må på plass både en midlertidig og en langsiktig løsning for helikopterkapasitet hos Kystvakta.

– Helikoptersaken er blitt en skandale

Mener NH90-kjøpet bør annulleres

SV-politiker Marius Meisfjord Jøsevold er dypt provosert over forsvarssjefens konklusjon om at NH90-helikoptrene ikke vil være egna for Kystvakta. Han mener hele kontrakten bør heves.

lørdag 03.02 2018

Forsvaret håndterte 23 seksuallovbrudd i 2017

I 2017 ble det registrert 23 seksuallovbrudd i Forsvaret. For første gang på seks år har antallet rapporterte seksuallovbrudd i Forsvaret gått ned.

fredag 02.02 2018

Andøya flystasjon:

– Vanskeligere å reversere beslutningen hvis tallene stemmer

Arbeidet med konseptvalgutredningen og ekstern kvalitetssikring avgjør langt på vei skjebnen til Andøya flystasjon, mener sentrale politikere på Stortinget.

onsdag 31.01 2018

Kjellin overtok kommandoen for HV-16

Kommandør Jon Ivar Kjellin overtok tirsdag formiddag formelt kommandoen over Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt 16 (HV-16).

mandag 29.01 2018

Bekymra over flere amerikanske ubåter i norske farvann

3-4 atomubåter ber om tillatelse til å gå inn i norsk farvann månedlig, melder The Independent Barents Observer. Økt russisk aktivitet gjør at allierte ubåter stadig dukker opp i nord.

Rapport: NH90-helikoptre ikke egna for Kystvakta

Kystvakta ikke informert om helikopterrapport

Kystvakta har ikke blitt framlagt og involvert i arbeidet med rapporten om NH90-helikoptrene. En rapport fra Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) anbefaler at disse helikoptrene kun skal brukets av marinens fregatter.

onsdag 24.01 2018

Rapport: Kystvakten må klare seg uten NH90-helikoptre

I en rapport konkluderes det med at de nye NH90-helikoptrene kun bør brukes til Marinens fregatter, ikke hos Kystvakten, skriver Nordlys.

mandag 22.01 2018

– Uferdig HV-rapport ble redigert og lekket

Ifølge Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) ble den uferdige forskningsrapporten om Heimevernet som i fjor ble delt av nettstedet aldrimer.no, endret på.

Forlik om Nato-kaia

Får 2,75 millioner etter kai-skade

Staten ved Forsvarsdepartementet har inngått forlik med alle de fire saksøkte etter at Nato-kaia på Andenes ble skadet 3. november 2014.

søndag 14.01 2018

Uklart om Venstre nå vil stemme for eget Andøya-forslag

– Store diskusjoner om Andøya

– Hva regjeringen skal mene om Andøya flystasjon vil avhenge av resultatet av konseptvalgutredningen (KVU) som pågår, sier Venstres Ola Elvestuen. Han mener Venstre har fått et gjennomslag i riktig retning for Andøya flystasjon.

lørdag 13.01 2018

Kystvaktas helikoptertype:

Helikoptertypen det norske Forsvaret skal kjøpe satt på bakken i Belgia

I Belgia er tre helikoptre av typen NH90 satt på bakken etter funn av en rekke feil. Den samme helikoptertypen har skapt problemer for det norske Forsvaret.

onsdag 10.01 2018

11 skal høres om Andøya flystasjon

Det er totalt 11 forskjellige aktører som skal høres i Stortinget om Andøya flystasjon 16. januar.

torsdag 28.12 2017

Dette har Kystvakta gjort i år

Torsdag slapp Kystvakta tallene over oppdragene de har utført i år.

søndag 17.12 2017

Forsvarseksperter kritisk til manglende luftvern

De første nye F-35-kampflyene er kommet til Norge, men først om åtte år vil det være luftvernsystemer på plass til å beskytte dem, melder NRK.

fredag 01.12 2017

Pensjonerte forsvarstopper:

– Er virkelig Evenes den optimale løsningen for luftoperasjoner i Nord Norge?

Fire pensjonerte forsvarstopper spør i et innlegg i Nordnorskdebatt.no om Evenes virkelig er en så god løsning som regjeringen mener den er.

torsdag 30.11 2017

«Sjefen for Luftforsvaret gjør det relativt klart at valget av Evenes er et politisk valg»

Yngve Laukslett går i dette innlegget i rette med generalmajor Tonje Skinnarland, som er sjef for Luftforsvaret.

mandag 27.11 2017

Regjeringa vil sikre Bardufoss-base med sivile helikoptre

fredag 24.11 2017

– Langtidsplan uten faglig forankring

Høsten 2016 behandlet Stortinget prop 151S, Langtidsplanen for Forsvaret (LTP), hvor flere kontroversielle forslag fra regjeringen skapte intens debatt vedrørende forsvarets innretning.

søndag 19.11 2017

Andværing takker av som HV-sjef

Avtroppende HV-sjef Tor Rune Raabye har stått i striden for Heimevernet og flagget bekymring for landmaktens framtid. Nå er han ikke like urolig som før.

onsdag 15.11 2017

Snart sprenges 200 meter høy mast i Bø

Forsvaret satser på å sprenge Loran C-masten i løpet av året.

onsdag 08.11 2017

Andøya flystasjon: – Vi balanserer på en knivsegg

Personell ved Andøya Flystasjon har følt på uroen rundt basen i lang tid. – Det vi nå forventer er at all informasjonen og innspill fra Forsvaret blir tatt med i vurderingene til komiteen og forsvarsdepartementet, sier Stein-Håkon Eilertsen.

onsdag 01.11 2017

Leder i Offisersforbundet Torbjørn Bongo:

– Stortinget bør be om ekstern Andøya-gjennomgang

Leder i Offisersforbundet Torbjørn Bongo mener en ekstern gjennomgang av Andøya-vedtaket er eneste måte å få ro i saken.

torsdag 26.10 2017

Ap vil likevel ikke frede Andøya

Mot slutten av valgkampen åpnet Ap for å beholde Andøya som flybase. Det er ikke aktuelt lenger, bekrefter Ap-leder Jonas Gahr Støre overfor VG.

tirsdag 24.10 2017

Forsvaret har solgt forsvarsbygg for 3,9 milliarder

På 15 år har Forsvaret solgt unna 2,9 millioner kvadratmeter bygningsmasse. Mye av dette har Forsvaret bruk for i dag, mener Offisersforbundet.

onsdag 11.10 2017

Ap åpner for å bruke mer penger på Hæren

Arbeiderpartiet utelukker ikke å bruke mer penger på Hæren og Heimevernet enn det langtidsplanen for Forsvaret legger opp til.

fredag 15.09 2017

Beate Stellander blir vekstkoordinator i Evenes

Beate Stellander som kommer fra Forsvaret i Andøya, skal sørge for vekst i Evenes.

Sanna skal spasere hele veien fra Sortland til Skedsmokorset

Sanna Lier Finsrud fullførte fredag førstegangstjenesten ved Kystvakta på Sortland. Nå er målet å gå 138 mil hjem til Skedsmokorset i Akershus.

– Hva er det som gjør regjeringen så standhaftig i å legge ned på Andøya?

– Om tilstanden til Norges forsvar og påstanden fra regjeringen om at alt er rosenrødt og Forsvaret bedre enn noensinne.

mandag 04.09 2017

Sp mener Stortinget må snu:

Evenes syv milliarder kroner dyrere

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er ikke i tvil etter at Samfunnsøkonomisk analyse i dag leverer en rapport som konkluderer med at utbyggingen av Evenes kan bli syv milliarder kroner dyrere enn det Forsvarsdepartementet har beregnet. Stortinget må gjøre en ny vurdering.

søndag 03.09 2017

Regjeringen avviser at USA ønsker å bygge hangarer i Norge

USA ønsker å bygge hangarer i Norge for sine P-8A Poseidon overvåkingsfly, skriver nettstedet aldrimer.no. Regjeringen avviser påstanden.

torsdag 31.08 2017

– I valgkampen savner jeg en debatt om troverdighet blant folkevalgte

Høyres Hårek Elvenes påstår i ulike leserinnlegg at Høyre styrker Forsvaret i nord og at Norge er NATO i nord. Det sistnevnte er utvilsomt riktig, det førstnevnte kan man stille betimelige spørsmål ved, skriver Stein Håkon Eilertsen i denne kronikken.

Valgforsker vil ikke se bort fra at Sp faktisk klarer å snu Ap:

– Andøy har blitt et viktig symbol

Statsviter og valgforsker Bernt Aardal tror at et sterkt Senterparti kan få et svekket Arbeiderpartiet til å snu helt om i synet på Andøya flystasjon.

Nordland Høyre lokker andværingene med gammel merknad:

Vil ha nasjonalt dronesenter til Andøy

Nordland Høyre vil at det skal etableres et nasjonalt dronesenter i Andøy, som Stortinget allerede har bedt om.

Samles til felles protest mot langtidsplanen

5. september samler «Bevar Andøya Flystasjon», «Styrk Heimevernet» og «Bevar 339 skvadronen og hovedbasen for helikopter på Bardufoss» troppene til felles protest mot Langtidsplanen for Forsvaret.

¨

– Mottak av allierte krever flyoppstillingsplasser og tilstrekkelig stort lager av flybensin

Det skriver Tom Bjørvik i et innlegg på VOL og påpeker at mange kostander ikke er tatt med i Lantidsplanen for Forsvaret.

torsdag 24.08 2017

Sortland, Øksnes og Andøy med i nytt forsvarsforum

– Det kommer flere langtidsplaner, og vi ønsker å være godt orientert og skolert, sier sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo.

torsdag 17.08 2017

Kystvakta tar inn ti flere lærlinger neste år

– Ungdommene må få den erfaringen som de trenger, sier Halvar Rønneberg, som har ansvaret for alle lærlingene som seiler i Forsvaret.

torsdag 20.07 2017
16

30 år siden Isvasstinden ble til Wallentind

Wallentind er et fjell i Trollfjorden i utkanten av Vesterålen, med en veldig spesiell historie. Frem til 1987 het det Isvasstinden.

onsdag 19.07 2017

Krever offentlig forsvarsrapport

Senterpartiets Liv Signe Navarsete, og nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, krever at Heimevernet-evalueringen til Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) blir offentliggjort.

Flere avskjæringer for norske F-16

Det har vært økende med utrykinger for norske F-16 mot russiske jagerfly fra Bodø flybase.

mandag 10.07 2017

Toine C. Sannes med brev til Forsvarsdepartementet:

Mener statens retningslinjer er brutt i valget av Evenes foran Andøya

Stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne Nordland Toine C. Sannes, stiller i et brev til Forsvarsdepartementet flere spørsmål rundt flyttingen av de maritime overvåkningsflyene fra Andøya til Evenes.

torsdag 29.06 2017

Frykter at folket og Stortinget føres bak lyset i flystasjon-saken

Ber Riksrevisjonen granske saken

– Systematisk overvurderte kostnader for Andøya flystasjon og tilsvarende systematiske underestimater for Evenes-basen gjør at folket og Stortinget har fått presentert et forvridd bilde av de reelle tallene i saken.

fredag 23.06 2017

Dugnad foran jubileet

torsdag 15.06 2017

Akrobatikk, musikk og 25 fallskjermhoppere

– Det blir masse fly, akrobatikk og en spektakulær avslutning, lover Cato Eliassen, Wanja Bordewich og Anders Berge en drøy uke før flyshowet på Andenes.

tirsdag 06.06 2017

Nekter for å ha avskåret orionfly som patruljerte langs den russiske grensen

Russiske myndigheter hevder de har avskåret et norsk fly som patruljerte langs den russiske grensen i barentshavet. - Dette er ikke avskjæring, men helt vanlig tjeneste, sier Forsvaret.

mandag 15.05 2017

Ny undersøkelse bekrefter bekymringene:

– Fare for stor kompetanseflukt

Luftforsvarets kartlegging blant de ansatte på Andøya flystasjon viser at mange i MPA-miljøet ikke vil flytte med skvadronen til Evenes. – Våre bekymringer blir bekreftet, sier Stein Håkon Eilertsen i NOF.

fredag 05.05 2017

Markerer veteranene

Mandag er det markering av veteranene i Hadsel.

torsdag 20.04 2017

Ap viser ingen vilje til å snu om Andøya

Arbeiderpartiet viser ingen vilje til å snu i spørsmålet om Andøya flystasjon. Det viser forslaget til partiprogram som partiets landsmøte skal behandle i helga.

onsdag 05.04 2017

– Det har vært veldig frustrerende

Forsvarsminister Ine Søreide innrømmer at den stadige forsinkelsen av H90 helikoptrene, som skulle vært operative for mange år siden, har skapt mye frustrasjon også i Forsvarsdepartementet.

– Kystvakta holder seg fantastisk godt

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide skrøt av Kystvakta og Sortland under sin tale i forbindelse med 40-årsjubileet i Kulturfabrikken på Sortland.

tirsdag 04.04 2017

– Viktig at Kystvakta er klar på hvilken hatt de har på

Kystvaktens far er æresgjest på 40-årsjubileet:

– Det er et strålende program, og strålende gjester

mandag 27.03 2017

Andøya flystasjon:

Intervjuer ansatte om omstilling

I løpet av de to neste ukene skal alle ansatte ved 133 luftving intervjues. – Det skal hjelpe oss å kartlegge ønskene til personellet, sier luftvingsjef Ingvild Bjørnstad Jensrud.