Hvorfor stiller du som ordførerkandidat?

Torfinn Johnsen, Venstre

Jeg stiller som ordførerkandidat fordi Bø Venstre ønsker meg som 1. kandidat og fordi jeg har motivasjon og lyst til å drive med politikk i Bø.

Torfinn Johnsen, ordførerkandidat for Bø Venstre. Foto: Privat

John Stephansen, Fremskrittspartiet

Jeg stiller som 1. kandidat for Bø FrP fordi jeg er et JA-menneske og er opptatt av Bø kommunes innbyggere. Næringspolitikk, skole og omsorg/helse er saker jeg er spesielt opptatt av. Jeg vil arbeide for at eiendomsskatten fases ut og blir 0. Bø kommune er en fiskerikommune. Fiskeri og havbruk må vi utvikle. Jeg er opptatt av at landbruket utvikler seg. Vi vil være på lag med frivilligheten og fortsette utviklingen av vassdragene i kommunen. Godt valg.

John Stephansen, Bø Fremskrittsparti. Foto: privat

Rolf-Hugo Eriksen, SV/Rødt

Bidra til at alle innbyggerne skal ha et godt liv og få de tjenestene de har krav på her. Det gjør vi best ved at Bø består som egen kommune.

Rolf-Hugo Eriksen, 1. kandidaten til SV/Rødt i Bø Foto: privat

Stein Bismo, Arbeiderpartiet

Jeg ønsker å bli ordfører for å kunne påvirke og legge til rette for gode tjenester, gode skoler og trygge arbeidsplasser. Bø er og skal være en god plass å bo.

Sture Pedersen, Høyre

Jeg stiller til valg fordi jeg ønsker å bidra til at befolkningen i Bø får løst store og små utfordringer.

Hvilke tre saker blir de viktigste for deg og ditt parti de neste fire årene?

Torfinn Johnsen, Venstre

  1. Barn og unges oppvekstvilkår i Bø kommune er kanskje den aller viktigste saken for Bø Venstre. Det gjelder både skole og barnehage og kultur og fritidsaktiviteter for barn og unge.

  2. Venstre vil styrke eksisterende og skape nye arbeidsplasser i Bø kommune. Vi vil ha en arealplan som legger til rette for utvikling av næringslivet og en næringsplan som gir muligheter for eksisterende og nye etableringer i Bø.

  3. Vi skal ha gode kommunale tjenester i Bø. Bø Venstre ønsker å styrke eldreomsorgen med sertifiseringsordningen Livsgledehjem, vi skal yte bedre service og bli mer tilgjengelig for innbyggere og aktører i kommunen.

John Stephansen, Fremskrittspartiet

Bø Frp skal være en garantist for å få fjernet eiendomsskatt.

Bø FrP vil jobbe for en god helse og omsorg i Bø.

Bø FrP vil ha en god og faglig skole i kommunen.

Rolf-Hugo Eriksen, SV/Rødt

  1. Hele stillinger i helse og omsorgsektoren i Bø. Det vil føre til bedre arbeidsmiljø og bedre tjenester til brukerne.

  2. Styrke næringslivet med næringslån og tilskudd, spesielt fiskeri og landbruk for å møte klimautfordringene og i beredskapssammenheng.

  3. Få på plass en arealplan som fungerer, slik den skal i en kommune. Dispensasjoner skal være unntaket og ikke regelen slik det har vært i Bø.

Stein Bismo, Arbeiderpartiet

Gjenskape et levende folkestyre for å få aktiv deltagelse i det politisk arbeidet og beslutninger som skal tas.

Vi vil legge til rette for en moderne skole med fokus på læringsmiljø, trivsel og fagmiljø, og se på de virkemidler som ligger der for å oppnå målet.

Jeg ønsker at alle skal ha lik tilgang til gode helse- og omsorgstjenester. Sikre innbyggerne en verdig alderdom der alle har valgfrihet- bo heime eller på Bøheimen,  med trygge og gode omsorgstjenester.

Jeg har også en drøm om at Bø kan bli en stor fiskerikommune igjen.

Stein Bismo, ordførerkandidaten til Arbeiderpartiet. Foto: Dagny Elisabeth Ulland

Sture Pedersen, Høyre

Den aller, aller viktigste oppgaven er å øke folketallet.

Får vi det til, får vi mer penger fra staten, som vi kan bruke på gode helsetjenester, god eldreomsorg og god kvalitet i skolen.

Sture Pedersen, ordførerkandidat for Bø Høyre Foto: Ole-Kristian Anfinsen

VOL har sendt henvendelse til alle ordførerkandidatene i kommunen, men ikke alle har svart.