Fortsetter å søke i privat regi

– Foreløpig blir det litt mer søk i privat regi, sier Andre Reinholdtsen. Minnefondet til Truls Henrik Johansen er oppe i over 842.000 kroner.

Har ikke gitt opp å finne Truls: – Det blir litt mer søk i privat regi, sier Andre Reinholdtsen.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Onsdag ble det organiserte søket etter savnete Truls Henrik Johansen (23), avsluttet uten funn. Politiet sendte ut ei pressemelding om dette like etter klokken halv elleve onsdag.


Politet om Øksnes-saka:

– Vi må ta en ny vurdering over helga

At Truls Johansen ikke er funnet, vanskeliggjør etterforskninga til vesterålspolitiet i saken. Nå må de ta en vurdering på veien videre, både når det gjelder varetektsfengsling av en av de siktede, og saken generelt.

 

«Etter en grundig vurdering avsluttes i dag det aktive søkearbeidet og man går over i en overvåkingsfase. Det vil si at vi vil følge med på land og i havoverflaten, men det det vil ikke foregå letearbeid med den systematikk og intensitet som har vært i de snart seks ukene som har gått,» står det i pressemeldinga.


Avslutter søket uten funn

Politiet melder onsdag at de som varslet avslutter søket etter Truls Henrik Johansen. Heller ikke de siste dagene er det gjort funn.


Imidlertid pågikk søket også etter at pressemeldingen var sendt ut. Fram til klokken 21.00 onsdag, var MS «Viljar» ute i fullt søk med politi om bord. Søket ble avsluttet  på kvelden uten av det ble gjort noe funn. Torsdag blir det ikke gjennomført noe søk av de frivillige, men planen er å fortsette fredag.

–  Det blir litt mer søk i privat regi, sier Andre Reinholdtsen til VOL.

– Går til søket

I morgen kveld, fredag, går auksjonen ut i forbindelse med bilde fra Gunn Vottestad.

– Vi håper vi skal nå 850.000 kroner i løpet av morgendagen, sier initiativtaker til innsamlinga Eirin Hansen.

Nå ligger prisen på bildet på 6.000 kroner, og man håper at det skal nå en salgssum på 8.000 kroner. Galleri Vesterålen har sponset innrammingen av bildet.

– Mesteparten av midlene kommer til å gå til ROV-søket. Så lenge de søker og så lenge det er penger til det, så er det rov-en som er prioritet. Om så hver eneste krone går til søket, så er det formålet med fondet og det som det er samlet inn til, sier Hansen.

– Andre Reinholdtsen har ennå håp og han vil fortsette å søke. Det er etter ønske fra familien at han fortsetter å søke, sier hun.

I løpet av de nærmeste dagene skal de frivillige i søket og familien samles og gjøre et regnestykke sammen med initiativtakeren til minnefondet.

– Om der er penger til overs, ønsker familien at andre som har bidratt skal få en påskjønnelse, sier Hansen.

– Krysser fingrene og håper

Hun håper at flere bedrifter ønsker å bidra til minnefondet.

– Jeg var i kontakt med Vesterålskraft og de har gitt en støtte til fondet på 10.000 kroner, noe jeg var flott, sier Hansen.

– Det var trist lesning at politiet har gitt opp, men vi er glade for at Andre ikke gir seg ennå. De skal prøve å få til et møte med politiet i dag, og starte opp søket igjen i morgen.

– Han har lagt så mye jobb i dette at han håper at man skal få en positiv slutt, at man finner han, sier Hansen.

– All ære til Andre at han vil fortsette  å søke, så er det bare å krysse fingrene og håpe, legger hun til.


Har samlet inn over 841.000 til Truls Henrik Johansens minnefond

Initiativtakeren til Truls Henrik Johansen (23) sitt minnefond, Eirin Hansen, forteller til VOL at selv om de til nå har samlet inn rundt 841.500 kroner, går det nå litt sakte.Oppgir havsøk etter Truls Johansen onsdag

Politiet vil fortsette med havsøk fram til onsdag - deretter vil de avslutte søkene, og gå over i en overvåkningsfase.– Vi anker fengslingskjennelsen

Den 35 år gamle mannen som er siktet for uaktsomt drap av Truls Johansen, anker kjennelsen om varetektfengsling.Konsentrerer søket etter savnede Truls Henrik Johansen:

Likhunder gjorde markering torsdag kveld

Politiet konsentrerer søket om et området utenfor Hjellsandvika i Øksnes, mot Tunnstad.Vartektsfengslet i ytterligere fire uker

Mannen som er siktet etter at Truls Johansen forsvant natt til 15. juni, er varetektsfengslet i ytterligere fire uker.Hunder skal lete etter Truls Johansen:

Hunden Virre settes inn i søket onsdag

Onsdag ettermiddag kom de svenske likhundene. Allerede onsdag kveld settes de inn i søket. – Vi håper å finne noe, men det er vanskelig med dybden og at det er så store områder, sier hundefører Christer Lindvall.Likhundene starter arbeidet med å søke etter Truls Johansen onsdag:

– Det vil sannsynligvis bli bare en hund ut i søk om gangen

To hundeekvipasjer med svenske likhunder starter søkearbeidet onsdag ettermiddag.Har bedt om forlenget varetekt

Politiet har bedt Salten tingrett om at øksnesmannen som er varetektfengslet i forbindelse med at Truls Henrik Johansen forsvant på havet, blir fengslet i fire nye uker.Mannskap på M/Tr «Holmøy» donerer penger fra brekkvakter til Truls-fondet

– Det var ei utrolig rørende melding, sier Eirin Hansen som står bak innsamlinga til minnefondet til Truls Henrik Johansen (23). Mannskap på tråleren «Holmøy» gir nå 20.000 kroner til fondet, og oppfordrer andre trålere til å gjøre det samme.Droneforbud i forbindelse med politiets søk etter Truls Johansen

Likhundene som settes inn i søket, trenger rolige omgivelser.Søket etter Truls Johansen:

Får bruke svenske likhunder

Politiet har fått tillatelse til å ta i bruk likhunder fra Sverige. De håper hundene kan komme i søk onsdag denne uka.Søket etter Truls Johansen:

Resultatløs leting også søndag

Undervannssøket med miniubåt var resultatløs også søndag.Søket etter savnede Truls Johansen:

– Landsøket avsluttet, fortsetter på sjøen

Dagens søk etter savnede Truls Johansen er avsluttet uten at det er gjort noen funn.Flytter søket østover:

Store styrker leter etter Truls Johansen i dag

Politiet startet i dag en intensivert leting etter den savnede Truls Johansen, som forsvant 15. juni på uklart hvis.Storstilte søk gjenopptas fra lørdag:

Har bedt om bistand fra de svenske likhundene

Politiet ønsker ikke å si hva konkret det er som gjør at de flytter søkeområdet etter Truls Johansen. Nå vil de gjenoppta søk både på land og til vanns - og de har bedt om bistand fra likhundene som bidro til å finne liket etter Kim Wall.Gir ikke opp å finne Truls Johansen:

Politiet: – Ny informasjon gjør at vi vil søke i et nytt område

I en pressemelding melder politiet i Vesterålen at de skal fortsette søkene etter Truls Johansen. De har ikke gitt opp å finne ham.Viljar i søk med ROV ved Hjellsandøy:

– Jeg tror vi har sjekket ut 10.000 steiner i søket til nå

Onsdag var Andre Reinholdtsen med «Viljar» ute i ROV-søk ved Hjellsandøy. –Vi tester ut en ny sporsender på ROV-en, samtidig som vi kjører fullt søk, sier han.Har bidratt med søk i mange dager:

– Likhunder kan klare å lokalisere – jeg håper de tas i bruk

Wenche Sørlie Hamremoen mener de svenske likhundene er en unik ressurs og håper de blir satt inn i søket etter savnede Truls Henrik Johansen. –Dette er hunder som er spesialutdannet, sier hun.Savnetsaken i Øksnes:

Vurderer svenske likhunder – de samme som fant Kim Wall

Politiet vurderer å benytte de svenske likhundene som ble brukt under søket etter Kim Wall i Danmark. De spesialtrente hundene er i stand til å markere duftspor av lik som ligger under vann.Truls Henrik Johansen-forsvinningen:

Politiet bekrefter løslatelse av to av de tre siktede

Politiet bekrefter i dag at to av de tre siktede i saken rundt forsvinningen til Truls Henrik Johansen, slippes fri fra varetekt i dag.Har fått inn 800.000 til minnefondet – nå auksjoneres kunst

Glenn Harald Hansen sier innsamlingen til minnefondet til savnede Truls Henrik Johansen (23) har gått over all forventning. Nå har kunstneren Jarle Hammer gitt et bilde som auksjoneres bort.Brennsund har finkjemmet havbunnen ved Børøya:

– Føler vi har fått søkt gjennom området veldig bra

Mannskap og operatører om bord på «Brennsund» sier søkeforholdene i dag har vært optimale.  –Vi har hatt god sikt under vann, og har fått gjennomsøkt området veldig bra, sier Magnus Halvorsen.Savnet-saken i Øksnes:

Har ikke gjort funn ennå

Søket etter savnede Truls Henrik Johansen (23) har pågått siden mandag med bruk av ROV og scannerutstyr om bord på katamaranen «Brennsund» i et området øst for Børøya.Forsvinningen i Øksnes:

To av tre siktede ut av varetekt torsdag

To av de tre siktede i saken rundt forsvinningen til den savnede Truls Henrik Johansen i Øksnes natt til 15. juni, slipper ut av varetekt i løpet av torsdag.Truls-forsvinningen: Siktet 35-åring skal ha avfyrt skudd for å varsle

MYRE (VG) Politiet mener det er grunn til å mistenke at alle de tre siktede visste at Truls Henrik Johansen (23) hadde forsvunnet på havet da de ble plukket opp av redningsskøyta.Politiet etterlyser vitner i båt i savnetsaken i Øksnes

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som var i båt ved Svinøya natt til fredag 15. juni, i tidsrommet Truls Henrik Johansen forsvant.Gjennomførte søk i dag

Trolig ferdig med strandsøk etter Truls Johansen - ingen funn

Det siste offisielle strandsøket etter Truls Johansen ble trolig foretatt lørdag. Rundt 35 mennesker deltok i søket.Fortsetter med søk etter Truls Johansen lørdag:

– Vi har fortsatt tro på å finne noe

På grunn av været har politiets søk etter Truls Johansen eller gjenstander som kan settes i sammenheng med forsvinninga hans, blitt utsatt. Lørdag gjenopptas det.Saken rundt savnede Truls Henrik Johansen:

Lagmannsretten reduserte fengslingen til to av de siktede

To av de siktede i saken rundt søket etter Truls Henrik Johansen, fikk i dag sin varetektsfengsling redusert fra fire til to uker.Dro ut på havet med siktede rett etter at Truls Henrik Johansen forsvant

MYRE (VG) Brødrene Ken-Ivan og André Reinholdtsen dro ut på havet med to av mennene som nå er siktet etter at Truls Henrik Johansen forsvant. Å peke ut hvor Johansen hadde falt i havet, skulle vise seg å være vanskelig.Den ene siktedes advokat, Hanne Elise Skare:

– Anker til Høyesterett

To menn siktet i savnetsaken i Øksnes anker fengslingsavgjørelsen i lagmannsretten.Lagmannsretten så bort fra tingrettens kjennelse:

Varetektsfengsling for alle de tre siktede

Alle de tre siktede mennene i saken rundt savnede Truls Henrik Johansen er varetektsfengslet etter ankesaker i lagmannsretten.Konsentrerer søket rundt Børøya:

Hjelpekorps og redningshunder ut i strandsøk til helga

– Vi konkluderer med at det vil bli foretatt nye søk, både strandsøk og søk i havet i området Børøya, sier innsatsleder Jørn Karlsen.Faren til Truls Henrik Johansen til VG:

– Vi som familie vil ha svar på hva som skjedde med Truls og hvorfor det skjedde

Politiet vet fortsatt ikke hva som skjedde med Truls Henrik Johansen (23), som forsvant på havet i Øksnes i Nordland 15. juni. Familien tror de siktede kan sitte på viktig informasjon.