Dette melder politiet i ei pressemelding.– Politi- og påtalemyndigheten fikk lagmannsrettens medhold til varetektsfengsling  av tre menn i forbindelse med savnet mann i Øksnes, Vesterålen. Hver av de tre er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, skriver politiet i ei pressemelding.

Én er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Tingretten bestemte varetektsfengsling av denne siktede, men avgjørelsen ble anket av forsvarer til mannen. I lagmannsretten ble varetektsfengslingen opprettholdt, og oppgradert fra brev- og besøkskontroll til brev- og besøksforbud.

To andre menn er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og/eller å ha bidratt til det. Tingretten gav ikke medhold til varetektsfengsling av disse, men politiet anket avgjørelsen. De to mennene er nå også vareteksfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud.

Lagmannsrettens avgjørelse angående alle de tre siktede mottok politiet nå i ettermiddag.

– Vi tar avgjørelsen til etterretning og mener det er bra for den videre etterforskningen at disse holdes i varetekt. Vårt mål er todelt; vi vil finne den savnede og vi vil finne ut hva som har skjedd med ham. Det sier Anne Margrethe Kleczka i politiet i Vesterålen.

– Vi jobber videre med etterforskingen som planlagt, sammen med Kripos. Det vil også gjøres flere søk etter den savnede. Det var et lite opphold i søket i går, grunnet uvær i Vesterålen, men vi har ikke gitt opp å finne ham.