Lørdag har det vært årsmøte i Nordland Høyre, på Rica Hotelli Bodø. Søndag er det nominasjonsmøte, hvor fylkespartiet skal gjøre endeligvedtak om liste til neste års stortingsvalg.

Jonni Solsvik varslet for noen uker siden at han trakk seg,men partifelle og Bø-ordfører Sture Pedersen jobber fortsatt for Jonniskandidatur - som uttalt til VOL fredag denne uka.

- Jonni Solsvik har selv tatt et standpunkt og ytret at hanikke stiller. Men: Jeg skal prøve så langt jeg kan at vi får enHøyre-representant fra Lofoten og Vesterålen på Stortinget, og at det blir JonniSolsvik, sier Pedersen til VOL lørdag kveld.

- Viser seg verdig

Andøyordfører Jonni Solsvik har vært ordfører i en årrekke,hadde 2. plassen på lista ved forrige valg, sitter i Høyres sentralstyre og harhatt en rekke andre sentrale verv.

Men det siste årets debatt og strid og hvor Norgesfremtidige jagerflybase skal være, kostet Jonni så mye støtte at han til sluttvalgte å trekke seg.

Sture Pedersen mener det er synd.

- Jonni Solsvik er den kanskje beste representanten vi harfor Høyre i Nordland. Det har han vist gjennom mange år. Han nyter stor respekti partiet - og viser på årsmøtet i dag at han er verdig enstortingsplass, mener bøordføreren.

Sene kveldsmøter

Det virker ganske klart at Odd Henriksen, Fauske, og MargunnEbbesen, Brønnøy, tar de to første plassene på lista. Slår meningsmålingene tilneste høst, øker Høyre fra dagens ene til tre representanter på tinget.

På tredjeplass har nominasjonskomiteen innstilt Vestvågøy-ordførerJonny Finstad.

Verken nyvalgt leder Jardar Jensen eller andøyordfører JonniSolsvik står på nominasjonskomiteens liste, men det jobbes trolig i kulissene forbegge to. Muligens også for Ballangen-ordfører Anne-Rita Nicklasson.

Dermed kan det bli et bikkjeslagsmål om . plassen, dersomkandidatene tør å ta sjansen på å ta kampen.

Jonni Solsvik selv ønsket lørdag kveld ikke å kommenterenominasjonskampen.

- Jeg har ikke noe å si om det i dag, sier han.

Det betyr trolig at Solsvik ikke ønsker å stille med mindrehan tror han kommer til å vinne.

Og - det igjen betyr sene kveldsmøter og forhandlinger overglassene på hotellet.

- Jeg skal ha en del møter og samtaler utover kvelden,bekrefter Sture Pedersen.

- Tåler en votering

- Når tar man et valg om dere kommer til å foreslå Jonni?

- Det kan vi gjøre helt fram mot søndag morgen. Alt vi gjør,er selvsagt i forståelse med og overenskomst med Jonni selv. Vi vil ikke gjørenoe mot hans vilje, sier Pedersen.

Og legger til:

- Men jeg tror og mener at han vil komme til å vinne en kampvotering. Samtidig somdet ikke vil være noe nederlag å ikke gjøre det. I så fall er det et tap Jonni definitivtkan tåle, så sterkt som han står.