– Når ser det lyst ut. Nå har vi fått tillatelse og fått tildelt lokalitet. Det er vi veldig glade og fornøyde med, sier hun.

For bedriften har det vært alt annet enn enkelt å få tillatelsen i orden.

Faktisk har det tatt så lang tid at bedriften har rukket å ansette 21 nye personer siden søknaden ble sendt første gang.

(Se video)

Videofilm: Jan Helge Andersen

Egil Kristoffersen & Sønner fikk første gang dispensasjon fra arealplanen i Bø høsten 2015. Naturvernforbundet klaget saken inn for Fylkesmannen, som godtok klagen. Dermed måtte den gjennom en ny runde i kommunen. Også denne gangen ble søknaden underkjent på grunn av at Bø kommune ikke hadde gjort egne vurderinger, men i stedet lent seg på oppdrettsselskapets.

Før jul i fjor gikk siste runde gjennom kommunestyret, og siden den gang har søknaden gått gjennom en byråkratisk etappe i Fylkeskommunen. Nå er altså tillatelse gitt, men kan fortsatt påklages én gang.

– Vi håper jo selvsagt vi er i mål nå, men helt sikre er vi ikke. Vi får vente å se, sier Eva Kristoffersen.

– Viktig

Kristoffersen kunngjorde nyheten under Åpen dag ved selskapets anlegg i Jennskaret i Bø.

– Hvorfor er det så viktig for Egil Kristoffersen & Sønner å få gjennom denne lokaliteten?

– Med denne lokaliteten har vi bedre muligheter til å ivareta miljøet. Vi får også mulighet til å ha større fisk nærmere slakteriet. I tillegg får vi mulighet til å brakklegge produksjonsområdene i lengre perioder enn tidligere, sier Eva Kristoffersen og legger til:– Vi får også langt større kontroll på lakselus. Nå kan vi koordinere oss mot nærliggende selskapers lokaliteter også, og vi går i ei retning med bedre lusekontroll.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på VOL-redaktør Geir Bjørn Nilsen er nærstående til eierne av selskapet.