Etter årsmøtet lørdag, holdt Nordland Høyre nominasjonsmøte i Bodø søndag. Dette etter et langt år med en rekke vanskelige og konfliktfylte saker.

Blant annet kampfly-krigen, som ble foranledningen til at Jonni Solsvik i praksis ble vraket av nominasjonskomiteen til topp-plassering på lista. Dermed takket han nei til å stå lenger ned på lista.

Imidlertid jobbet Vesterålen og især Sture Pedersen til det siste lørdag kveld med å skaffe støtte til en mulig kampvotering for Jonni Solsvik på 3. plass. Denne støtten klarte han ikke å samle, og dermed ville heller ikke Jonni stille til en kampvotering han risikerte å tape.

Sture skuffet

- Ja, det er klart vi er skuffet. Som jeg har sagt før, mener jeg at Jonni er den desiderte beste kandidaten og en av fylkets mest erfarne kandidater, sier bøordfører og høyrepolitiker Sture Pedersen etter nominasjonen.

Det var en mulig 3. plass Jonni kunne ta opp kampen om. Det gjorde han ikke, og kampen om dem ble gjort opp mellom Johnny Finstad og Jardar Jensen, i førstnevntes favør.

- Dere ville ikke risikere å tape?

- Nei - det er som Jonni selv sier, og som jeg er enig i - han er en såpass sentral politiker med så mange verv at det ville ikke være heldig å tape en slik votering. Vi må bare konstatere at det ikke var nok støtte til hans kandidatur, sier Pedersen.

Andre posisjoner

- Men da får vi tro at det er andre jobber han kan gjøre. Ho Erna vet hvem Jonni er, og vi får håpe at det finnes noen posisjoner som er bedre og enda mer sentrale enn en plass på Stortinget, sier Pedersen videre.

Med andre ord; at Jonni kan få en jobb i regjering som minister eller rådgiver.

Det betinger selvsagt at Nordland Høyre gjør et godt valg.

- Når møtet er over nå: Dere står samlet og skal kjempe?

- Ja, det er klart. Vesterålen har mange sterke politikere, og vi skal drive valgkamp for et godt resultat neste år, sier Sture.

- Dessuten - Vesterålen har jo fått en Johnny Finstad på lista - men det er Johnny Finstad fra Lofoten. Han kan jobbe godt for Vesterålen, og er en god kandidat spesielt i forhold til fiskeri og andre interesser i regionen, menre han.