I forbindelse med at politiet etterforsker hendelsen da en mann skal ha falt i vannet utenfor Øksnes i Vesterålen 15. juni, er tre personer blitt siktet i saken. En person ble siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Vedkommende sitter nå i varetekt med brev og besøksforbud fram til 19. juli. Politiet har ennå ikke tatt stilling til om man kommer til å be om forlenget fengsling når varetektstiden utløper, fortelles det i ei pressemelding fra politiet.

For de to andre som er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og/eller å ha bidratt til det, ble disse varetekstfengslet med brev og besøksforbud fram til 5. juli.

– Politiet har nå besluttet at man ikke kommer til å be om forlenget fengsling av disse. Grunnen til at man ikke ber om forlenget fengsling er fordi politiet mener at faren for bevisforspillelse ikke lengre er tilstede.

– Politiets fokus i denne saken har hele tide vært å finne savnede, samt å få klarlagt hendelsesforløpet i forbindelse med at savnede skal ha falt i sjøen. Politiet jobber systematisk sammen med Kripos og etterforskning vil fortsette som planlagt i dagene fremover med blant annet avhør, elektroniske spor og analyser av hendelsesforløpet.